Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Fritidsbanken

Fritidsbanken är en verksamhet där du kan låna sport- och fritidsprylar kostnadsfritt, ungefär som när du lånar en bok på ett bibliotek.

Syftet är att uppmuntra barn och ungdomar till spontanidrottande och att bidra till en mer hållbar miljö där vi tar tillvara på prylar som andra kan ha glädje av.

Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer.

Utlåningstiden är 14 dagar.

Alla kan låna och allt är gratis!

Första Fritidsbanken är från Deje

2013 öppnades den första Fritidsbanken i Deje. Bakom initiativet stod Svenska Kyrkan, Forshaga kommun och projektet Ett Öppnare Värmland.

På kort tid har Fritidsbanken gått från några enskilda verksamheter till väldigt många. Visionen, att det ska finnas (minst) en Fritidsbank i varje kommun, är inte längre en framtidsdröm. Paraleller kan dras till kommunbibliotekens framväxt under början av 1900-talet. Genom dem ökade människors tillgång till kultur och kunskap. På samma sätt vill vi bidra till att ge människor tillgång till lek och fritid genom motion och hälsa.

Vem/vilka som startar upp Fritidsbanken lokalt ser olika ut från kommun till kommun. Oftast är det en sammanslutning av exempelvis lokala idrottsföreningar, kommunen, Svenska Kyrkan och andra organisationer.

För öppettider, inlämningsställen och övrig information se www.fritidsbanken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller www.facebook.com/fritidsbanken.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-03-31 av

Gå direkt till


Sidan uppdaterad:

2020-03-31