Till startsidan
Till startsidan

Fritidsbanken

Fritidsbanken är en föreningsdriven verksamhet där du kan låna sport och fritidsprylar kostnadsfritt, ungefär som när du lånar en bok på ett bibliotek.

Syftet med Fritidsbanken är att uppmuntra till spontanidrottande och att bidra till en mer hållbar miljö där vi tar tillvara på prylar som andra kan ha glädje av.

Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer.

Utlåningstiden är 14 dagar. Alla kan låna och allt är gratis!

Öppettider och kontakt

Fritidsbanken finns i Deje på Klarälvsgatan 5. För aktuell information om öppettider, inlämningsställen och kontakt besök Fritidsbankens webbplats.

Första Fritidsbanken är från Deje

2013 öppnades den första Fritidsbanken i Deje. Bakom initiativet stod Svenska Kyrkan, Forshaga kommun och projektet Ett Öppnare Värmland.

Fritidsbanken har gått från några enskilda verksamheter till väldigt många. Visionen, att det ska finnas minst en Fritidsbank i varje kommun, är inte längre en framtidsdröm. Paraleller kan dras till kommunbibliotekens framväxt under början av 1900-talet. Genom dem ökade människors tillgång till kultur och kunskap. På samma sätt vill Fritidsbanken bidra till att ge människor tillgång till lek och fritid genom motion och hälsa.

Vilka som driver och startar upp Fritidsbanken lokalt ser olika ut från kommun till kommun. Oftast är det en sammanslutning av exempelvis lokala idrottsföreningar, kommunen, Svenska Kyrkan och andra organisationer.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Gå direkt till

Sidan uppdaterad:

2023-10-09