Till startsidan
Till startsidan

Hittaut Forshaga

Friskvårdssatsningen Hittaut Forshaga går ut på att komma ut och röra på sig i den takt du vill, själv eller tillsammans med andra.

Hittaut Forshaga drivs av orienteringsklubbar Deje Skidförening och SISU Forshaga, i samarbete med Forshaga kommun för bättre folkhälsa!

Vad är Hittaut?

Hittaut handlar om att du med hjälp av kartor (som finns som både papperskartor samt i Hittauts app) ska leta upp checkpoints som finns utplacerade på olika ställen i Forshaga kommun. Checkpointsen är olika svåra att hitta (gröna, blå, röda och svarta). De finns både i samhället och i skogen. Om du börjar med de lätta kanske du blir sugen på att prova de svårare. På köpet upptäcker du platser du tidigare inte besökt i din närmiljö, får god motion och dessutom chans att vinna fina priser.

Hittaut 2024

Årets Hittaut säsong pågår från den 27 april till den 30 september. Checkpoints finns att hitta runtom i hela kommunen, från centrumkärnorna till de närliggande skogarna. Flera checkpoints är, likt tidigare år, också placerade för att kunna nås med cykel, rullstol eller barnvagn.

Extra släpp

Under säsongen släppt extra checkpoints. Dessa checkpoints finns med i den tryckta kartan från startdatumet men dyker upp i appen och ute på fältet vid utvalda datum.

  • 15 maj - Skived
  • 15 juni - Gårdsbergen / Bäckmossen
  • 15 juli - Korsvägshöjden
  • 15 augusti - Abborrtjärn

Registrera dina checkpoints

Checkpoints som du hittar registreras på Hittaut Forshagas webbplats eller i appen Hittaut, med chans att vinna fina priser. Checkpoints kan bara registreras under säsongen.

Kartan

Kartan i tryckt format skickas ut till alla invånare i kommunen innan säsongsstarten. Vill du ha en extra karta eller behöver en ny kan du under säsongen hämta en på OKQ8 Forshaga, Apoteket Lärkan i Forshaga eller ICA Nära i Deje. Kartan finns även i appen Hittaut och som PDF på Hittaut Forshagas webbplats.

Hittaut Forshaga 2023

17 543 checkpoints registrerades av totalt 650 deltagare under den elfte säsongen av Hittaut Forshaga.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2024-03-22