Till startsidan
Till startsidan

Hittaut Forshaga

Friskvårdssatsningen Hittaut Forshaga går ut på att komma ut och röra på sig i den takt du vill, själv eller tillsammans med andra.

Hittaut Forshaga drivs av orienteringsklubbar Deje Skidförening och SISU Forshaga, i samarbete med Forshaga kommun för bättre folkhälsa!

Vad är Hittaut?

Hittaut handlar om att du med hjälp av kartor ska leta upp checkpoints som finns utplacerade på olika ställen i Forshaga kommun. Checkpointsen är olika svåra att hitta (gröna, blå, röda och svarta). De finns både i samhället och i skogen. Om du börjar med de lätta kanske du blir sugen på att prova de svårare. På köpet upptäcker du platser du tidigare inte besökt i din närmiljö, får god motion och dessutom chans att vinna fina priser.

Hittaut 2023

Årets Hittaut säsong pågick från den 22 april till den 30 september. Checkpoints fanns att hitta runtom i hela kommunen, från centrumkärnorna till de närliggande skogarna. Flera checkpoint var, likt tidigare år, också placerade för att kunna nås med cykel, rullstol eller barnvagn.

Extra släpp

Under säsongen släpptes extra checkpoints. Dessa checkpoints fanns med i den tryckta kartan från startdatumet men dök upp i appen och ute på fältet vid utvalda datum.

  • 15 maj - Skivtjärn
  • 15 juni - Skived
  • 15 juli - Ängbråten
  • 15 augusti - Klippåsen

Registrera dina checkpoints

Checkpoints som du hittar registreras på Hittaut Forshagas webbplats eller i appen Hittaut, med chans att vinna fina priser. Checkpoints kan bara registreras under säsongen.

Kartan

Kartan i tryckt format skickas ut till alla invånare i kommunen innan säsongsstarten. Vill du ha en extra karta eller behöver en ny kan du under säsongen hämta en på OKQ8 Forshaga, Apoteket Lärkan i Forshaga eller ICA Nära i Deje. Kartan finns även i appen Hittaut och som PDF på Hittaut Forshagas webbplats.

Hittaut Forshaga 2022

15231 checkpoints registrerades av totalt 537 deltagare under den tionde säsongen av Hittaut Forshaga. Aktiviteten får kommunen i rörelse då deltagarna tillsammans tog sig 30 462 kilometer för att hitta alla olika checkpoints.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2023-10-02