Till starsidan
Till starsidan
2022-11-08
Del av gamla vägen mellan Forshaga-Deje helt avstängd vecka 46-50
Trafikverket ska byta två vägtrummor på väg 734 strax norr om bron över till Östra Deje. En bit av vägen kommer då att vara helt avstängd mellan den 14/11-16/12.
Läs mer om Del av gamla vägen mellan Forshaga-Deje helt avstängd vecka 46-50

Hittaut Forshaga

Friskvårdssatsningen Hittaut Forshaga går ut på att komma ut och röra på sig i den takt du vill, själv eller tillsammans med andra.

Hittaut Forshaga är ett samarbete mellan Forshaga kommun och kommunens orienteringsklubbar, Deje Skidförening och SISU Forshaga, för bättre folkhälsa!

Vad är Hittaut?

Hittaut handlar om att du med hjälp av kartor ska leta upp checkpoints som finns utplacerade på olika ställen i Forshaga kommun. Checkpointsen är olika svåra att hitta (gröna, blå, röda och svarta). De finns både i samhället och i skogen. Om du börjar med de lätta kanske du blir sugen på att prova de svårare. På köpet upptäcker du platser du tidigare inte besökt i din närmiljö, får god motion och dessutom chans att vinna fina priser.

Registrera dina checkpoints

Du kan registrerada de checkpoints som du hittar på Hittaut Forshagas webbplats eller i appen med chans att vinna fina priser!

Extra släpp

Under säsongen släpps extra checkpoints. Dessa checkpoints finns med i den tryckta kartan från startdatumet men dyker upp i appen och ute på fältet vid utvalda datum.

Kartan

Kartan i tryckt format kommer att skickas ut till alla invånare i kommunen. Vill du ha en extra karta eller behöver en ny kan du under säsongen hämta en på OKQ8 Forshaga, Apoteket Lärkan i Forshaga eller ICA Nära i Deje. Kartan finns även i appen Hittaut och som PDF på Hittaut Forshagas webbplats.

Hittaut Forshaga 2022

15231 checkpoints registrerades av totalt 537 deltagare under den tionde säsongen av Hittaut Forshaga. Aktiviteten får kommunen i rörelse då deltagarna tillsammans tog sig 30 462 kilometer för att hitta alla olika checkpoints.

Säsongen är nu avslutad men i april 2023 drar stolpjakten igång igen med nya områden att upptäcka för alla som deltar.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av