Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-10-19
Fortsatta problem med trygghetslarmen
De störningar på trygghetslarm som vi haft under förra veckan har fortsatt. Problemet ligger i en fördröjning av larmen. Leverantören arbetar för att lösa problemet. Vid akuta fall kontakta SOS Alarm på 112.
Läs mer om Fortsatta problem med trygghetslarmen

Parker och grönområden

Kommunen har både grönområden och parker för avkoppling och aktivtet.

Parker och skötsel

Stationsområdet, Deje

Vid stationsområdet fanns en gång i tiden två stationer och många tåg stannade varje dag. Idag är det betydligt lugnare och ett aktivitetsområde för alla åldrar med utegym, grillplats, pannabur, beachvolleyplan och fotbollsplan.

Forshagas gröna oas

I hörnet Esplanaden/Storgatan i Forshaga finns en liten grön "oas" med soffor, gräsmatta, springbrunn ooch planteringar. Vid juletid står en julgran och lyser upp.

Lintjärns park

Parken bakom äldreboendet Lintjärn har under många år fått växa igen och få har hittat dit. I samarbete med Röda Korset har kommunen rustat upp parken. Det finns nu perennplanteringar, boulebana, grillplats, en barnskog med lekhydda, ny bro och informationstavlor om gamla Forshaga.

Skatepark

Vid Forshaga Lärcenter, Europavägen 1G, finns Värmlands första skatepark i betong. Skateparken är cirka 600 kvadratmeter.

Multisportarenor

Kommunen har två multisportarenor.

  • Forshaga vid Lärcenter, Europavägen
  • Deje vid sporthallen, Bruksvägen

Park vid Berghaget

I det gamla bruksområdet vid Berghaget i Forshaga finns ett stort parkområde med tennisbanor, beach volley och discgolf.

Slottsparken

Vid Slottet på Slottsvägen finns en stor härlig park för picknick och lek. Där finns även ett utegym.

Skötsel av gräsytor

Vi klipper gräsytor varannan vecka utom i de centrala delarna av tätorterna där de klipps varje vecka. Ängsytor slaghackas fyra gånger per år. Gräs och sly längs gator, gång- och cykelvägar klipper vi en gång per år under perioden juli-september.

När gräset växer som mest innebär klippning var fjortonde dag att gräset kan bli långt. För att hålla nere kostnaderna har kommunen beslutat om dessa intervaller.

Blommor och planteringar

Blommor och andra växter finns i lådor och olika arrangemang. På våren köldtåliga växter, när risken för frost är över är det dags för sommarblommor och på hösten fylls blomlådorna med färgstark ljung.

Juldekorationer

I slutet av november tänder vi belysning i granar och i centrala Deje och Forshaga.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-07-31 av

Sidan uppdaterad:

2020-07-31