Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Parker och grönområden

Kommunen har både grönområden och parker för avkoppling och aktivtet.

Parker och skötsel

Stationsområdet, Deje

Vid stationsområdet fanns en gång i tiden två stationer och många tåg stannade varje dag. Idag är det betydligt lugnare och ett aktivitetsområde för alla åldrar med utegym, grillplats, pannabur, beachvolleyplan och fotbollsplan.

Forshagas gröna oas

I hörnet Esplanaden/Storgatan i Forshaga finns en liten grön "oas" med soffor, gräsmatta, springbrunn ooch planteringar. Vid juletid står en julgran och lyser upp.

Lintjärns park

Parken bakom äldreboendet Lintjärn har under många år fått växa igen och få har hittat dit. I samarbete med Röda Korset har kommunen rustat upp parken. Det finns nu perennplanteringar, boulebana, grillplats, en barnskog med lekhydda, ny bro och informationstavlor om gamla Forshaga.

Skatepark

Vid Forshaga Lärcenter, Europavägen 1G, finns Värmlands första skatepark i betong. Skateparken är cirka 600 kvadratmeter.

Multisportarenor

Kommunen har två multisportarenor.

  • Forshaga vid Lärcenter, Europavägen
  • Deje vid sporthallen, Bruksvägen

Park vid Berghaget

I det gamla bruksområdet vid Berghaget i Forshaga finns ett stort parkområde med tennisbanor, beach volley och discgolf.

Slottsparken

Vid Slottet på Slottsvägen finns en stor härlig park för picknick och lek. Där finns även ett utegym.

Skötsel av gräsytor

Vi klipper gräsytor varannan vecka utom i de centrala delarna av tätorterna där de klipps varje vecka. Ängsytor slaghackas fyra gånger per år. Gräs och sly längs gator, gång- och cykelvägar klipper vi en gång per år under perioden juli-september.

När gräset växer som mest innebär klippning var fjortonde dag att gräset kan bli långt. För att hålla nere kostnaderna har kommunen beslutat om dessa intervaller.

Blommor och planteringar

Blommor och andra växter finns i lådor och olika arrangemang. På våren köldtåliga växter, när risken för frost är över är det dags för sommarblommor och på hösten fylls blomlådorna med färgstark ljung.

Juldekorationer

I slutet av november tänder vi belysning i granar och i centrala Deje och Forshaga.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2020-07-31