Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Mölnbacka kulturstig

Kulturstigen är en 5 kilometer lång sträcka som passerar 15 platser av historiskt värde. På varje plats finns en skylt med text om platsen samt bilder från hur det såg ut där förr. All information finns översatt till engelska.

Välkommen att vandra i en vacker natur. Kulturstigen är en vandringsled på 5 kilometer och är markerad med gula märkbrickor. Den sträcker sig från Åna som ligger vid Dammens södra del, via Gamla Parken, Åsen, Örtenvi och Pensionatets badplats tillbaka till Åna. Den skapades av Mölnbacka AIS 2006 för att användas till bland annat gemensamma gång- och joggingkvällar.

Det unika med stigen är att den passerar ett antal historiska platser som har kulturellt värde. Därför har klubben satt upp 15 informationstavlor med bilder och text om hur platsen såg ut förr i tiden.

Stigens omgivningar erbjuder lövdungar, granskog, ängsmark, sjöar och bäckar. Detta innebär att man kan njuta av rika och omväxlande naturupplevelser. Dock har omfattande skogsavverkningar skett under senare år, vilket har gjort att stigens omgivningar har förändrats. Terrängen är bitvis småkuperad men mestadels är den lättgången. Den lämpar sig inte för rullstol.

Vägbeskrivning
När du kommer till centrala Mölnbacka strax nedanför Mölnbacka Herrgård är det en korsväg med väg till Deje, Östra Deje och Molkom, ta då vägen mot Östra Deje och kör cirka 100 meter så ligger startplatsen Åna rakt fram uppe på kullen vid Dammens södra kant.

Längd
5 kilometer.

Startplats
Starta från Åna uppe på kullen vid Dammens södra kant. Följ gul markering.

Terräng
Bitvis småkuperad men mestadels lättgången. Inte tillgänglighetsanpassad.

För mer information
Mölnbacka AIS
Telefon: 070-511 08 53 eller e-post: gote.falk@spray.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av