Till startsidan
Till startsidan
Strandkant med gräs vid sjö

Mölnbacka kulturstig

Välkommen till en vacker naturvandring längs Kulturstigen i Mölnbacka. Vandringen är en 5 kilometer lång sträcka som passerar 15 platser av historiskt värde.

Kulturstigen sträcker sig från Åna som ligger vid Dammens södra del, via Gamla Parken, Åsen, Örtenvi och Pensionatets badplats för att sedan leda dig tillbaka till Åna. Stigen skapades av Mölnbacka AIS 2006 för att användas till bland annat gemensamma gång- och joggingkvällar.

Det unika med stigen är att den passerar ett antal historiska platser som har kulturellt värde. Därför har klubben satt upp 15 informationstavlor med bilder och text, på svenska och engelska, om hur platsen såg ut förr i tiden.

Om leden

Stigens omgivningar erbjuder lövdungar, granskog, ängsmark, sjöar och bäckar. Detta innebär att du kan njuta av rika och omväxlande naturupplevelser. Omfattande skogsavverkningar har skett under senare år, vilket har gjort att stigens omgivningar har förändrats. Terrängen är bitvis småkuperad men mestadels är den lättgången.

För att hitta till ledens startplats tar du dig först till centrala Mölnbacka. Strax nedanför Mölnbacka Herrgård finns en korsväg med väg till Deje, Östra Deje och Molkom, ta då vägen mot Östra Deje och kör cirka 100 meter så ligger startplatsen Åna rakt fram uppe på kullen vid Dammens södra kant.

Leden är en, bitvis småkuperad men mestadels lättgången, 5 kilometer lång vandring och har gula markeringar som gör det lätt att hitta.

För mer information
Mölnbacka AIS
Telefon: 070-511 08 53 eller e-post: gote.falk@spray.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2023-07-24