Till startsidan
Till startsidan
Text där det står Kulturskolan. Bredvid ligger en stråke och en fiol.


Välkommen!

Är du nyfiken på att dansa jazzmodernt, spela gitarr eller piano, testa trumpet eller sjunga i kör? Eller vill du hellre spela fiol, lira saxofon eller trummor eller måla graffiti?

På kulturskolan erbjuder vi barn och unga mellan 6 och 19 år undervisning i dans, bild, instrument och sång. Vi har även vissa kurser som vänder sig till vuxna. Utöver de kurser som löper under hela terminen anordnar Kulturskolan ibland tillfälliga kurser i andra ämnen.

Undervisning sker individuellt och i grupp, antingen i kulturskolans lokaler på Forshaga Lärcenter eller på någon av kommunens alla skolor. Du kan också träffa oss på mötesplatsen Hubben i Forshaga.

Var sker undervisningen?
Terminsundervisning sker enskilt eller i grupp på den skola du går på eller i våra lokaler på Lärcenter i Forshaga.

Får även vuxna gå på Kulturskolan?
Det finns vissa kurser i kurskatalogen som vänder sig till vuxna. I övrigt vänder sig Kulturskolans verksamhet i första hand till barn och ungdomar.

Vad är StudyAlong?
StudyAlong är ett elev- och verksamhetssystem framtaget för Sveriges musik- och kulturskolor bestående av fyra integrerade delar: kurskatalog, adminverktyg, lärplattform och undervisningsmaterial.

Hur fungerar en intresseanmälan?
En intresseanmälan kan du göra när en kurs är fullbokad. Intresseanmälan gäller för innevarande termin, du måste alltså återanmäla dig varje termin om du fortfarande vill delta på kursen. Om och när en plats blir ledig kan ni komma att bli kontaktad av lärare.

En intresseanmälan är inte samma sak som en köplats.

Hur gör jag för att registrera mig på en kurs?
Registrera ett konto på www.studyalong.se/forshaga-reg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till dig som vårdnadshavare och ett till ditt barn. Är du vuxenelev, över 18 år, så registrerar du dig både som vårdnadshavare och som barn.

Hur anmäler jag mig till en kurs?
Du går in på kurskatalogen via följande länk: www.studyalong.se/forshaga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Måste jag avanmäla mig när jag inte längre vill delta i en kurs?
Ja. Om du vill sluta i Kulturskolan behöver du säga upp din plats i StudyAlong.

Har du problem att registerar dig på StudyAlong, synpunkter om vår verksamhet eller har frågor om något annat är du alltid välkommen att kontakta oss. Du når oss på e-postadress kulturskolan@forshaga.se eller via telefonnummer, 054-17 21 15. Våra telefontider är måndagar 09.00-12.00, tisdagar 12.30-14.00 och torsdagar 11.00-13.00.

Vill du kontakta en av Kulturskolans lärare hittar du deras kontaktuppgifter i menyn, under rubriken "Lärare".

Var finns Kulturskolan?

På Lärcenter i Forshaga sker stor del av Kulturskolans undervisning, adressen dit är Malmgatan 2A, Forshaga. Viss verksamhet har vi på andra platser i kommunen, bland annat på skolorna och ungdomsgården Hubben i Forshaga.

Vägbeskrivning till Forshaga Lärcenter
Från Karlstad väg 62, första avfart Forshaga. Andra höger efter OKQ8, första vänster in på Europavägen. Därefter vänster vid vårdcentralen, åk cirka 200 meter till huvudentrén vid Malmgatan.

Se Forshaga Lärcenter på karta

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad:  av