Till startsidan
Till startsidan

Forshaga konstvägg

Välkommen till Forshagas öppna konstvägg som du hittar på Forshaga Sporthall, fasaden mot Europavägen 1E, bredvid skateparken.

Vid konstväggen kan alla – professionella som nybörjare, barn som vuxna – uttrycka sig konstnärligt. Alla är välkomna att måla med till exempel pensel, roller eller sprayburk. Väggen är öppen dygnet runt!

Konstväggen mäter ca 30 x 2,5 meter. Väggen och området är belyst för för ökad trygghet, visuell estetik och möjlighet att vistas på platsen under våra mörkare månader.

I anslutning till väggen finns ett vardagsrum i utemiljö, en plats där du kan sitta i betonggjutna fåtöljer, ladda din telefon och samtidigt använda gratis Wi-Fi.

Trivselregler

Den öppna väggen är fri att måla på om du följer nedanstående regler:

  • Måla inte på andra ytor än den öppna väggen.
  • Måla inget som kan vara kränkande för någon.
  • Ta med dig skräp, burkar och annat efter besöket eller använd soptunnorna på plats. Det finns en tunna specifikt för sprayburkar - använd denna.
  • Ha en öppen och trevlig attityd till förbipasserande och andra som målar.

Finns det färg att köpa på plats?
Nej. Ingen färg finns till försäljning vid väggen så du måste ta med dig egen. Släng överbliven färg i kärlet för sprayfärg eller ta med dig den hem igen.

Är sprayfärg farligt?
Sprayfärg innehåller lösningsmedel vilket är skadligt att andas in. Det bästa är att använda gasmask, men ett dammfilter som kan hjälpa till att skydda mot färgdammet. Det är lätt hänt att få färg på händerna, därför är engångshandskar minst lika viktigt som andningsskydd. Hantera tomma sprayburkar på ett ansvarsfullt sätt, som miljöfarligt avfall. Vill du, går det även att måla med icke spraybaserade färger på väggen.

Vad är det för skillnad på klotter och graffiti?
Klotter är olovligt målande på någon annans egendom och är skadegörelse. Graffiti är en konstform där det oftast ligger flera timmars skissarbete bakom själva graffitimålningens utförande. Kommunen har nolltolerans mot klotter.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2024-04-30