Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Vi möts i Forshaga

I Forshaga kommun finns flera mötesplatser att utforska. Berätta för varandra var ni gillar att möta era vänner, om era favoritplatser i naturen och om era upplevelser. Använd #vimötsiforshaga i dina sociala medier.

Här lyfter vi mötesplatser där du kan aktivera dig, umgås med andra eller bara få en lugn stund. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Mötesplatser och aktiviteter

Pop-up mötesplatser

Varje onsdag från och med den 24 juni och fem veckor framåt kommer kommunen att placera ut saker som ska uppmuntra till aktivitet. Allt från avkoppling till lek. Dessa saker kommer finnas utspridda från Dyvelsten i söder till Olsäter i norr. Det är ett sätt att synliggöra våra befintliga mötesplatser i kommunen och uppmuntra till att möta varandra på olika sätt. Håll utkik på vår Facebooksida för att se var vi sätter ut saker just denna vecka.

Pyssel på biblioteket

På biblioteken i Forshaga och Deje finns pysselpåsar att hämta. De innehåller material till att kunna skapa och vara kreativ hemma.

Förutom pysselpåsar finns olika former av papperspyssel för barn att hämta. Ordklurigheter, bokmärken och annat skoj!

Välkommen till biblioteket för att thämta ditt pyssel!

Hittaut Forshaga

Med Hittaut Forshaga kan du med hjälp av kartor leta upp så kallade checkpoints som finns utplacerade i Forshaga kommun. En checkpoint kan vara exempelvis en stolpe eller en affisch med en kod. De är olika svåra att hitta (gröna, blå, röda och svarta) och finns både i samhället och i skogen. Läs mer om Hittaut Forshaga.

Café på Forshaga Hembygdsgård

Besök hembygdsgården i Skived och passa på att fika på deras sommarcafé. .De håller caféet öppet varje tisdag, onsdag och torsdag mellan klockan 09.30 och 13.00.

Utställning på Sund Gård

Från och med 6 juni ställer lokala utställare från kommunens konstrunda Lustenrundan ut på Sund Gård. Se deras utställning, besök Café och kuriosa och ta en kopp kaffe och njut av de vackra omgivningarna i Mölnbacka. Öppet mellan 11.00 och 15.00 både lördag och söndag.

Sommarläsning

Att läsa på sommaren hör till, eller hur? Läser du mycket under sommaren kan bibliotekets sommaläsning eller läsjakten passa dig. Är du vuxen ska du läsa fem böcker, eller fler, från de olika kategorierna som biblioteket tagit fram. När du läst dina böcker är du välkommen att hämta ett bokpris på biblioketet! Är du mellan 6 och 16 år kan du delta i läsjakten och samla guldstjärnor för att få ett bokpris! Mer information och bokkategorier finner du i häftena här på sidan.

Tipspromenader

Vid Åsmyren i Forshaga, runt Forstjärnen i Deje och längs Kulturstigen i Mölnbacka kan du från den 6 juni gå på tipspromenad. De rätta svaren hittar du i slutet av promenaderna - tjuvkika inte!

Spraymåla på konstväggen vid Lärcenter

Du vet väl att Forshaga har en laglig konstvägg? Där kan vem som helst, när som helst skapa sin egen muralmålning och testa spraymålning. Ta med egen sprayfärg för din egen kreativa stund.

Björns uppdrag

Björn har varit ute med sina vänner och placerat ut olika uppdrag. Kan du hitta dem? Ta med dig familjen eller dina kompisar och prova Björns uppdrag vid:

  • Motionsspåret vid hembygdsgården i Skived
  • Motionsspåren vid SISU-gården
  • Kulturstigen i Mölnbacka
  • Slinga vid Älvkroksbäcken i Deje (start vid simhallen, slutar vid grusplanen vid Älvkroksvallen)

Hubben

Fritidsgården Hubben i Deje har öppet torsdagar, fredagar och lördagar klockan 18.00-22.00. Ungdomssamordnarna kan du också möta då de har utomhusaktiviteter eller är ute och fältar.

Låna hem ett spel

Forshaga bibliotek har utlån av brädspel. Välj bland olika roliga och kluriga barn- och familjespel och ta en speldag hemma.

Läsbingo

Biblioteken erbjuder läsbingo. Kryssa minst tio rutor för att få en bokvinst. Spelbrickan finns här på sidan för dig att skriva utPDF.

Låna fritidsutrustning

Besök Fritidsbanken i Deje och låna utrustning till en aktivitet som du tycker om. Eller varför inte prova något nytt?

Spökvandring

Lyssna på Forshagas spökhistorier och mystiska myter, direkt i mobilen. Historikern Linda Segtnan har letat reda på lokala läskigheter för alla från 10 år och uppåt. Ladda ned appen Storyspot gratislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till din smartphone och sök på ”Spökvandring Forshaga”.

Vandringsleder, badplatser och motionsområden

Naturen har alltid öppet för nya möten. Ta ett bad i någon av våra sjöar, en löprunda i ett elljusspår, gymma på något av utegymmen, ta med brädan till skateparken eller packa matsäck och gå på vandring. Fler tips om sevärdheter på vår turistsida.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-09-30 av