Till starsidan
Till starsidan
2022-06-13
Del av Klarälvsbanan avstängd 15/6-28/6
Under perioden 15/6-28/6 asfalterar vi Klarälvsbanan mellan Edebyvägen och simhallen i Deje. Under arbetet är sträckan avstängd. Omledning sker via Edebyvägen. Skyltar är uppsatta. 
Läs mer om Del av Klarälvsbanan avstängd 15/6-28/6

Elevhälsa, hälsovård

Elevhälsan är en del av skolans verksamhet. Det är också det samlade arbetet för en god hälsa och utveckling hos unga.

Vi finns till för att eleverna ska må bra och kunna utvecklas inom grundskolan. Elevhälsan träffas varje vecka och består av rektor, skolsköterska, kurator, specialpedagog och psykolog.

Elevhälsan verkar för att den psykosociala, pedagogiska och fysiska miljön inom skolans verksamhet skall skapa möjligheter för elever att utvecklas positivt och känna glädje och lust att lära.

När en elev har svårigheter att nå målen i skolan har skolan skyldighet att utreda elevens behov för att därefter kunna erbjuda rätt stöd.

Rektor har ansvaret för elevhälsoarbetet och elevhälsans personal samarbetar med övrig personal och andra aktörer i övergripande elevhälsofrågor.

Elevhälsan ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande. Elevernas utveckling mot utbildningens mål ska stödjas.

Barnhälsan

Barnhälsogruppen är en del av förskolans verksamhet. Det är också det samlade arbetet för en god hälsa och utveckling hos barn. Samarbetet mellan kommun och barnhälsovården gäller barn i förskolan, 1 till 5 år.

läs mer om barnhälsan här

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2019-12-20