Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Måltider inom barnomsorgen

Förutom lunch äter många barn även frukost på förskolan och flera mellanmål. Meddela oss om ditt barn till exempel har allergi och därför behöver specialkost.

Frukost och mellanmål

Personal på förskolan lagar frukost och mellanmål till barnen. Till frukost serverar de olika sorters gröt med sylt, fil eller yoghurt med flingor, hårt och mjukt bröd med olika pålägg, frukt och grönsaker.

Lunch

Kockarna på restaurangerna vid Dejeskolan och Forshaga lärcenter lagar maten till alla förskolor. Menyn är densamma som till skolorna men kryddningen varierar. Samma meny underlättar för hemmets matplanering eftersom många har barn både i förskola och skola.

Varje dag får barnen en varmrätt, två olika sallader eller råkost. Vid behov och för de mindre barnen kan personalen värma frysta grönsaker. Hårt bröd med 70% eller 40% bordsmargarin. Till soppa får barnen mjukt bröd, pålägg och frukt. Om det är soppa på menyn, får barnen ett förstärkt mellanmål. Det kan vara pannkaka, korv med bröd eller potatisbullar.

Matsedel, lunch

Anmälan om specialkost

Om ditt barn behöver specialkost på grund av till exempel allergi, måste du anmäla det genom att fylla i en blankett. Ett barns allergi kan förändras och därför är det viktigt att du som vårdnadshavare lämnar in en ifylld blankett varje år. Är barnet glutenintolerant räcker det att lämna intyg en gång. Tänk på att du behöver ett läkarintyg som visar behov av specialkost. Blanketten får du av personalen på förskolan.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-07-31 av