Till startsidan
Till startsidan

It i skolan

Forshaga kommun arbetar aktivt för att säkerställa våra elevers digitala kompetens då vår läroplan och kursplaner ställer krav på digitalisering

Molntjänster

Molntjänster innebär att tjänster och verktyg levereras över internet, i molnet, utan att särskild programvara behöver installeras på datorn. Allt fler kommuner, myndigheter och företag använder sig av molntjänster idag, eftersom användaren är oberoende av tid, plats och specifik dator för att komma åt sitt arbete. I Forshaga kommun används bla. Google workspace for education och Infomentor som molntjänster.

För skolans del betyder det att det digitala skolarbete finns tillgängligt för elever och lärare oavsett vid vilken tid, eller från vilken plats man loggar in för att arbeta, så länge det finns en internetuppkoppling i dator, surfplatta eller mobiltelefon. 

Personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen

All information som går att koppla till en specifik individ räknas som en personuppgift. Hur personuppgifter får behandlas anges i Dataskyddsförordningen GDPR*, som är till för att skydda den personliga integriteten.

* GDPR (General data protection regulation)Den nya dataskyddsförordningen som träder i kraft den 25 maj 2018

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av