Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Måltider i skolan

Här hittar du terminens matsedel för lunchen i skolan. Om ditt barn behöver specialkost måste du anmäla det till skolan.

Matsedel

Matsedeln hittar du på flera sätt:

I mobilen eller läsplattan

På webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lunch i skolan

Lunchen ska täcka cirka 30 procent av den näring ett barn behöver varje dag. Måltiden ska vara god, allsidig och serveras i en lugn miljö.

Matsedeln för skolan följer i huvudsak Livsmedelsverkets rekommendationer. Omkring 75 procent av maten lagas från grunden och skolorna serverar varje dag en buffé med minst två varmrätter varav en är vegetarisk. Därutöver finns flera sallader, bröd, bordsmargarin och mjölk.

Låglaktos

All mat vi lagar till skolan är låglaktos. Det innebär att elev i skolan inte behöver lämna intyg och äta speciell mat om man är känslig för laktos.

Specialkost

Om ditt barn behöver specialkost på grund av allergi ska du anmäla detta till skolan. Ett barns allergi kan förändras och därför är det viktigt att du lämnar in ansökan varje år. Är barnet glutenintolerant räcker det att lämna intyg en gång.

Blankett får du i skolan och när du fyllt i blanketten, lämnar du den till klassläraren tillsammans med ett läkarintyg som visar behovet av specialkost.

Du behöver inte lämna intyg vid diabetes, vegetarisk mat eller om du inte äter griskött. Det finns alltid alternativ i utbudet av mat i buffén.

Avanmäl specialkost

Det är viktigt att avanmäla specialkosten när barnet inte är i skolan. Detta för att minska på svinn och resurser. Ring till köket innan klockan 9 på morgonen. Om specialkosten inte hämtas ut under upprepade tillfällen utan att vi fått in avanmälan gör vi bedömningen att den inte längre är aktuell och vi tar bort den för ditt barn.

Telefonnummer till köken

Dejeskolan

0552-447 31

Grossbolsskolan

054-17 22 91

Lärcenter

054-17 20 39

Olsätersskolan


Skivedsskolan

054-17 22 88


Besök lunchrestaurangen

Föräldrar är välkomna att en gång per termin följa med sitt barn och äta i lunchrestaurangen utan kostnad.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-01-15 av