Till startsidan
Till startsidan
2023-09-13
Webbkarta går inte att nå på grund av byte av system
Läs mer om Webbkarta går inte att nå på grund av byte av system

Gymnasium

Forshaga kommun har ingen egen gymnasieskola, elever från kommunen går i olika gymnasium främst i Värmland. Genom ett samverkansavtal mellan de värmländska kommunerna får elever från Forshaga fritt söka gymnasieskolor i Värmlands län.

Viktig information till dig som har Buss-/ tågkort

Buss-/ tågkort är en värdehandling och det är personligt. Det är viktigt att du har med alla tre delar när du använder ditt Buss-/ tågkort.

Läs mer i Viktig information om Buss-/ tågkort Pdf, 42.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Buss-/ tågkort gäller i hela länet, dygnet runt, alla dagar i veckan under Perioden 15 augusti till 15 juni med undantag för jullovet.


Gymnasieskola i Värmland

Gymnasium.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.finns information om Värmlands alla gymnasieskolor och gymnasieprogram samlade på en plats. Elever kan även söka till nationella program och inriktningar i andra kommuner. De tas då in först om det blir lediga platser (frisök).

Gymnasieskola i Karlstad

De flesta av kommunens gymnasieelever går i någon av Karlstads skolor. Vill du veta mer om vilka skolor som finns i Karlstad, vilka inriktningar, kontaktuppgifter och hur man ansöker finns information på Karlstads kommuns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

ForshagaAkademin, gymnasiefriskola

I Forshaga finns en gymnasiefriskola med riksrekrytering (Forshaga Akademin) med fyra inriktningar. ForshagaAkademin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., kontaktuppgifter, vilka inriktningar som finns att välja, etc finns att läsa på deras webbplats.

Ansök till gymnasiet i Värmland och Åmål

Du ansöker till gymnasiet i Värmland och Åmål via Webbansökan gymnasieantagningen  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller ansökan gymnasiet via blankett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elevinflytande och individuella uppföljningsplaner

På respektive gymnasieskola kan du läsa mer om hur man arbetar med elevinflytande och de individuella uppföljningsplanerna. Läs mer på Karlstad kommuns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hitta och jämnför gymnasieskolor

Hitta och jämnför olika gymansieskolor på Karlstads kommuns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Betyg

Beställning av betygskopior gör du i den kommun du gick gymnasium i. Beställning av betygskopior.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av