Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Buss-/ tågkort

Inför läsåret 2021/22 kan du som elev välja mellan digital gymnasiekort och ett plastkort som gymnasiekort.


Buss- och tågkort till gymnasieelever 2021/2022

När du går på gymnasiet har du rätt till gymnasiebiljett för elevresor. Du som elev väljer om du vill ha en digital gymnasiebilijett i Vämlandstrafiks app i din mobiltelefon eller ett plastkort som gymnasiebiljett.

Du ansöker du om gymnasiebiljetten via vår e-tjänst som öppnar 2021-08-09 inför höstterminen 2021. Byte mellan plastkort och digital gymnaisebiljett eller tvärtom kan göras max en gång per läsår.

För att ansöka måste du ha ett BankID, ett SäkerhetsID fungerar inte. Vårdnadshavare kan söka för sina om barnet inte har ett eget BankID. Kontakta din bank om ditt BankID inte fungerar.

När du ansökt får du ett sms när din biljett kan laddas ner till appen, den digitala biljetten aktiveras den 15 augusti.

Ansökan om gymnasiebiljett (plastkort eller digitalt)

Ansökan öppna den 2021-08-09
Klicka här för att komma till ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du ansökt via vår e-tjänst om digital gymnasiebiljett busskort kommer detta skickas ut som ett sms till din mobil under v.32-33. Du behöver sedan skapa ett konto hos Värmlandstrafik och lägga in dina uppgifter innan du kan ladda ner biljetten och aktivera den. (Tidigaste dag att aktivera biljetten är 2021-08-15). Mer information om digitala busskort hittar du i länkarna här på sidan. I december skickas ett nytt sms ut med länken till biljetten för VT22. Byter du mobilnummer under läsåret måste du kontakta oss (se kontaktuppgifter nedan) för att få ett nytt sms utskickat med länk till biljetten till ditt nya nummer.

Plastkort

Det finns möjlighet till ett fysiskt busskort (plastkort) för den som önskar, denna ansökan görs i samma e-tjänst och sökande får ett mail när kortet finns att hämta i kommunhusets reception. Handläggningstiden är upp till 14 dagar. Under tiden så betalar du dina resor till skolan själv. Du ska visa upp giltligt legitimation vid avhämtningen. Hämtar en vårdnadshavare ut busskortet ska bådas legitimation kunna uppvisas.

Mer information om e-tjänsten och digitala busskort hittar du på denna webbsida

Tänk på:

  • Ditt buss-/ tågkort är personligt. Det betyder att du inte får låna ut ditt kort till någon annan. Tänk på att ditt buss-/ tågkort är en värdehandling, var rädd om det.
  • Har du ansökt om inackorderingsstöd/bidrag hos kommunen eller CSN och fått det beviljat har du inte rätt till buss-/ tågkort. Du kan alltså inte få både buss-/ tågkort och inackorderingsstöd.
  • Om du inte använder ditt kort, avbryter studierna, flyttar eller blir inackorderad ska du lämna tillbaka ditt buss-/ tågkort till Forshaga kommun. Du kan annars komma att bli betalningsskyldig. Kommuen har rätt att spärra kort för elev som inte längre är folkbokförd i kommunen.Borttappat eller stulet kort


Ditt buss-/ tågkort är en värdehandling och ska behandlas som en sådan. Om du tappar bort ditt kort eller om kortet blir stulet, vänder du dig till receptionen i kommunhuset i Forshaga som spärrar ditt gamla kort och du får köpa ett nytt kort för 200 kr, du kan betala kontant eller med swish.

Du bekostar resorna till och från skolan själv tills du hämtat ditt nya kort i receptionen i kommunhuset. Mer information finns att läsa på Värmlandstrafiks hemsida.

 

Vid frågor kontakta

Elisabeth Olofsson

Telefon: 054-17 21 80
E-post: elisabeth.olofsson@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av