Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Allmän information inför dina studier

När du är antagen till en utbildning eller en kurs på Vuxenutbildningen i Forshaga får du ett antagningsbesked. Där finns information som rör dina studier och de kurser du är antagen till. Här finner du mer information om att studera på Vuxenutbildningen i Forshaga.

Kurslitteratur

Du är ansvarig för att köpa den kurslitteratur som behövs för varje kurs. Böckerna kan beställas i en bokhandel eller köpas begagnat. Du kan se litteraturlistor här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eftersom kurserna läses intensivt under studieperioden är det viktigt att du beställer kurslitteratur så snart som möjligt efter att du har fått ditt antagningsbesked. Vi förutsätter att du har rätt kurslitteratur när du börjar studera, både på grundläggande och gymnasial nivå.

Forshaga Lärcenter

All närundervisning sker vid Studiecenter i Forshaga Lärcenter. Här finns det utrymmen för självstudier och grupparbeten samt klassrum.

Alla elever har också tillgång till ett pentry med mikrovågsugnar där eleverna själva ansvarar för att hålla ordning.

I Forshaga Lärcenter finns ett café där du kan handla kaffe, te, smörgåsar, sallader och bakverk.

Lärplattformen Canvas

Vuxenutbildningen i Forshaga använder en lärplattform som heter Canvas.

Canvas är vårt digitala klassrum där läraren använder Canvas för att publicera meddelanden, kursplaner och andra dokument som skall vara tillgängliga för elever. Det är även möjligt för läraren att skapa utvärderingar, prov och inlämningsuppgifter. Allt kursmaterial finns samlat på ett ställe.

Du kommer att få e-post där inloggningsuppgifter och information om Canvas finns förklarad. Du når din inloggningssida genom att öppna sidan forshaga.instructure.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i din webbläsare.

Närundervisning

Denna studieform innebär att du som elev går på schemalagda lektioner i dina kurser, med tid för undervisning, handledning och andra resurstillfällen. För närundervisning gäller våra datum för studieperioder.

För att klara dina studier behöver du vara beredd på att du även kommer behöva studera på egen hand utanför schemalagda lektioner med lärare.

Observera att studier på grundläggande nivå (grundvux) alltid sker som närundervisning. 

Distans

För dig som inte har möjlighet att närvara på schemalagda lektioner erbjuder vi även vissa gymnasiekurser på distans.

Distansstudier innebär att du själv avsätter tid för dina studier. Du får ett stort eget ansvar och behöver ha en förmåga att tillgodogöra dig skriftlig information. Du måste ha tillgång till en internetuppkopplad dator för att få tillgång till kursinnehåll.

Obligatoriska närträffar kan ingå i en kurs, till exempel vid kursstart eller när du skriver prov.

Som stöd i dina studier erbjuds du även handledning vid forshaga lärcenter eller efter överenskommelse med din lärare.

Nationella prov för elever som studerar på distans

Skolverket ställer krav som på att nationella prov måste skrivas i en lokal som tillhör kommunal vuxenutbildning. Om du inte bor i Forshaga kan du skriva nationella prov vid din lokala kommunala vuxenutbildning, efter diskussion med skolan och din lärare.

Schema

Du kan se ditt schema genom att klicka på länken här på sidan. Där skriver du in ditt personnummer för att få fram ditt schema.
Schemat är preliminärt fram till datum för kursstart och kan komma att ändras. Vill du ha hjälp med att få fram ditt schema så kan du kontakta adminstrationen så hjälper de dig.

Betyg

Betygen baseras på de prestationer som du uppvisar. Betyg sätts efter en nationell betygsskala med sex steg. Betygsstegen ges beteckningarna A, B, C, D, E och F där A-E står för godkända resultat och F står för ej godkänt resultat. Om det saknas underlag för bedömning av en elevs kunskaper i ett ämne, på grund av att eleven har varit frånvarande, ska betyg inte sättas i ämnet. Detta markeras med ett streck (-) i betygskatalogen

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2020-08-25