Till startsidan
Till startsidan

Ansök till vuxenutbildningen

Webbansökan till vuxenutbildningen gäller för kurser och utbildningar på gymnasie- och grundläggande nivå. Du kan alltid ansöka om att börja läsa kurser på grundläggande nivå och till andra kurser som ges på distans.

Nu är ansökan för yrkespaket (barnskötare, vårdbiträde eller undersköterska) med start augusti 2024 öppen. Ansökan är öppen mellan 2024-04-02 till 2024-06-15, därefter reservantagning. Övriga kurser som går att söka finns publicerat i webbansökan.

  • I utbildningskatalogen söker du fram den kurs eller utbildning som du är intresserad av att läsa. Du kan filtrera din sökning på olika sätt, du kan till exempel välja att använda fritext eller startmånad. Om du vill se hela det sökbara utbudet klickar du på sök utan att ange något filter. När du hittat den kurs eller utbildning du vill ansöka till klickar du på "Lägg till".

  • För att gå vidare med ansökan behöver du logga in, klicka då på "Logga in för att gå vidare". Logga in med personnummer och vald e-legitimation.

  • När du är inloggad kan du gå vidare med din ansökan. Du kan välja att prioritera dina sökta kurser/utbildningar om du sökt flera, du gör din prioritering med pilarna under fältet "prioritera dina valda kurser/paket". Därefter behöver du svara på de obligatoriska frågorna.

  • För att din ansökan ska vara komplett måste du bifoga dina tidigare betyg. Betygen laddas upp i webbansökan.

  • Kontrollera därefter att allt i din ansökan stämmer, här behöver du även ta del av antagningsreglerna. När du gjort det och allt stämmer klickar du på "Skicka in ansökan".

  • När du skickat in din ansökan kan du när som helst logga in för att följa status på ansökan, du gör det genom att klicka på "Mina ansökningar".

  • Du som är folkbokförd Forshaga kommun.
  • Du som fyller 20 år under året får börja studera fr o m den 1 juli
  • Du som är under 20 år och har examensbevis eller studiebevis från gymnasieskolan.
  • Du behöver även uppfylla särskilda behörighets- eller förkunskapskrav för de enskilda kurserna och utbildningarna.

Bifoga betyg eller intyg

Det är viktigt att du som söker via webbansökan och har betyg sedan tidigare, bifogar dina betygskopior. Detta gör du genom att bifoga dem digitalt i din ansökan. Har du problem med detta så kan du skicka dem till:

Forshaga kommun
Vuxenutbildningen
Box 93
667 22 FORSHAGA

Om din hemkommun inte är Forshaga kommun är det viktigt att du skriver ut din ansökan och skickar den till din hemkommun! Du ges möjlighet till detta i webbansökan.

Bekräftelse på ansökan

När du gjort din ansökan och klickat på "skicka" skall en bekräftelse komma upp på din skärm, du skall även få en bekräftelse på din ansökan skickad till din mail. Om du inte får detta eller inte kan läsa innebållet är det viktigt att du kontaktar skolan på tel 054-17 22 42.

Du kan följa antagningen genom att logga in till din studieplan.
Du hittar din studieplan här: Studieplan (e-legitimation)

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2024-04-10