Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-10-19
Fortsatta problem med trygghetslarmen
De störningar på trygghetslarm som vi haft under förra veckan har fortsatt. Problemet ligger i en fördröjning av larmen. Leverantören arbetar för att lösa problemet. Vid akuta fall kontakta SOS Alarm på 112.
Läs mer om Fortsatta problem med trygghetslarmen

SFI, Svenska för invandrare

Svenska för invandrare (sfi) är en grundläggande utbildning i svenska språket för invandrare.

Svenska för invandrare (sfi) är en grundläggande utbildning i svenska språket för invandrare. Utbildningen är för vuxna som inte har svenska som modersmål. Svenskundervisning för invandrare är en egen skolform.

Du får grundläggande kunskaper i svenska och kunskaper om det svenska samhället. Du får också lära dig att använda datorn som hjälpmedel i språkinlärningen. Efter avslutad kurs får du betyg (A-F) eller intyg.

Hur ansöker jag?

Du ansöker om studier vid sfi digitalt med Mobilt BankID genom att klicka på länken om ansökan på denna sida.

Om du behöver hjälp med ansökan kan du ta hjälp av någon i din närhet eller kontakta integrationssamordnare Balkis Faili, på telefon 054-17 20 67 eller e-post balkis.faili@forshaga.se.

Vad kostar det?

Utbildningen är kostnadsfri. Du får inget studiestöd när du läser, men du som är nyanmäld flykting kan få läsa sfi med etableringsersättninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur går studierna till?

Studier i sfi ges under dagtid under vardagar vid Forshaga Lärcenter. Du kan läsa mer information om SFI-studier på skolverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du ett arbete eller en praktikplats och kan inte gå på lektioner under dagtid? Om du läser sfi på C- eller D-nivå kan du ansöka om att få läsa en flexkurs med kvällslektion och egna hemuppgifter.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-12-20 av