Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2022-05-16
Störning Klarälvsbanan 17 maj
Planerat arbete med installation/montering av cykelräknare som sker norr om överfarten gamla vägen mot Deje gör framkomligheten där begränsad.
Läs mer om Störning Klarälvsbanan 17 maj

Barnskötare - Elevassistent Bas 900p

Barnskötarutbildningen ger dig förutsättningar att arbeta med barn och ungas växande utifrån deras förutsättningar.

Efter du har klarat av utbildningen har du kunskaper inför att arbeta inom förskola och barnomsorg, och kan även ansöka om att komplettera bas-utbildningen med ett av två påbyggnadspaket.

Om utbildningen

Ansök till Barnskötare genom vår webbansökan

Som barnskötare eller elevassistent är du en betydelsefull person som verkar för att barn och ungdomar får möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar. Du och övrig personal arbetar tillsammans med att stimulera utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg.

Du får kunskaper om barns och ungdomars utveckling och lärande i olika åldrar, samt hur man arbetar utifrån förskolans och skolans läroplaner. I utbildningen får du lära dig mer om hur man utför pedagogiskt arbete inom olika barn- och ungdomsverksamheter.

I utbildningen ingår 15% APL (Arbetsplatsförlagt lärande). När du har tilldelats en praktikplats ska du lämna utdrag ur belastningsregistret från polisen till din kontaktperson vid praktikplatsen. Information om utdrag ur belastningsregistret hittar du genom att klicka här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du kunskaper om bland annat olika pedagogiska verksamheter, arbetsmiljöfrågor, och kunskaper om människors lärande och levnadsmiljöer. Du får också kunskaper om grundläggande demokratiska värden, internationella överenskommelser och riktlinjer som styr olika organisationer.

Efter utbildningen kan du ansöka om att studera ett av två påbyggnadspaket om 400 poäng som tillsammans med basutbildningen ger dig kunskaper för arbete som antingen barnskötare eller elevassistent. Kontakta studie- och yrkesvägledare för mer information om detta.

Läs mer om påbyggnadspaketen hos skolverket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behörighet/förkunskaper

Svenska eller Svenska som andraspråk på grundskolenivå eller motsvarande.

Sök efter läroplaner för kurserna genom att klicka här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kursutbud

Kursens namn

Poäng

Hälsopedagogik

100

Kommunikation

100

Lärande och utveckling

100

Specialpedagogik 1

100

Pedagogiska teorier och praktiker

100

Pedagogiskt ledarskap

100

Människors miljöer

100

Grundläggande vård och omsorg

100

Etnicitet och kulturmöten

100

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2022-02-07