Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2022-05-16
Störning Klarälvsbanan 17 maj
Planerat arbete med installation/montering av cykelräknare som sker norr om överfarten gamla vägen mot Deje gör framkomligheten där begränsad.
Läs mer om Störning Klarälvsbanan 17 maj

Collegeåret

Collegeåret är en unik studiegång

En bro mellan gymnasiet och universitetet. Collegeåret vänder sig till dig som behöver komplettera eller uppdatera delar av din behörighet och som tvekat att ta steget till högre studier. Vi vill öppna möjligheterna för flera att våga söka sig till studier på universitetsnivå. Collegeåret avdramatiserar högskolestarten, ger inblick i hur studier bedrivs inom högskolan och ger dig goda förutsättningar för fortsatta framgångsrika studier.

Dina studier

Collegeåret omfattar 40 studieveckor (ett läsår) med motsvarande 20 veckor på gymnasienivå och resterande 20 veckor vid Karlstads universitet. Studierna bedrivs parallelt på halvfart på vardera stället. Ett antal utbildningsplatser på program och kurser vid Karlstads universitet reserveras för dem som fullföljt Collegeåret med godkänt resultat. På komvux studerar du enligt en individuellt framtagen studieplan för att bli behörig eller för att läsa upp betyg. På univiersitetet läser du fyra delkurser om 7,5 högskolepoäng vardera, totalt 30 hp, och har undervisning en dag i veckan.

Kontakt

För mer information, kontakta Studie- och yrkesvägledare.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av


Gå direkt till

Läs mer om grundläggande vuxenutbildning här

Kursutbud

Webbansökan


Sidan uppdaterad:

2022-03-07