Till starsidan
Till starsidan

Vägledning, validering och prövning

Vi erbjuder vägledning inför val av studier. Du får hjälp med studieplanering och studieekonomi. Du kan även ansöka om att validera eventuella tidigare kunskaper eller pröva dina kunskaper i en kurs.

Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledaren ger vägledning i frågor som handlar om studier och yrkesval, behörighetsbestämmelser och antagningsmöjligheter till högre studier (även under pågående studier). Du kan även få hjälp att göra en individuell studieplan och få information om din studieekonomi. Om du vill avbryta pågående studier eller ändra din individuella studieplan behöver du också kontakta studie- och yrkesvägledaren.

Validering

Som vuxenstuderande har du möjlighet att validera eventuella tidigare kunskaper du har inom delar som ingår i kursen. Validering innebär att du genom olika typer av tester uppvisar att du redan uppfyller vissa av kunskapskraven, vilket leder till en anpassning av kursen så att du bara arbetar mot de kunskapskrav inom vilka du inte har uppvisat lägst betyget E.

Du kontaktar studie- och yrkesvägledare för att diskutera validering.

Prövning

En prövning innebär att du genom prov, muntligt och/eller skriftligt visar att du når kursens alla mål. Du förbereder dig på egen hand genom att läsa in kursens innehåll. Efter prövningen sätts betyg av den lärare som är utsedd att genomföra din prövning

Forshaga erbjuder prövning i följande kurser under våren 2023

Matematik 1b

Matematik 2b

Matematik 3b

Engelska Grund

Prövningsperiod våren 2023

Vecka 8-13

Sista ansökningsdag 5 december

Du anmäler dig via webbansökan

Hitta hit

Kontakta studie- och yrkesvägledare via telefon eller e-post för rådgivning och mötesbokning.

Studie- och yrkesvägledare

Britt Carlsson
E-post: britt.carlsson@forshaga.se
Telefon: 054 - 17 20 49

Nås säkrast på telefon mellan klockan 07:30-08:30

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av