Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-09-17
Klarälvsbanan avstängd i Forshaga
Under vecka 39 är Klarälvsbanan avstängd sträckan på bron över Klarälven i Forshaga. Orsaken är arbete med fjärrvärmeledning.
Läs mer om Klarälvsbanan avstängd i Forshaga

Vägledning, validering och prövning

Vi erbjuder vägledning inför val av studier. Du får hjälp med studieplanering och studieekonomi. Du kan även ansöka om att validera eventuella tidigare kunskaper eller pröva dina kunskaper i en kurs.

Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledaren ger vägledning i frågor som handlar om studier och yrkesval, behörighetsbestämmelser och antagningsmöjligheter till högre studier (även under pågående studier). Du kan även få hjälp att göra en individuell studieplan och få information om din studieekonomi. Om du vill avbryta pågående studier eller ändra din individuella studieplan behöver du också kontakta studie- och yrkesvägledaren.

Validering

Som vuxenstuderande har du möjlighet att validera eventuella tidigare kunskaper du har inom delar som ingår i kursen. Validering innebär att du genom olika typer av tester uppvisar att du redan uppfyller vissa av kunskapskraven, vilket leder till en anpassning av kursen så att du bara arbetar mot de kunskapskrav inom vilka du inte har uppvisat lägst betyget E.

Du kontaktar studie- och yrkesvägledare för att diskutera validering.

Prövning

En prövning innebär att du läser in en kurs på egen hand och gör prov vid ett eller flera tillfällen. Det kan ingå både muntliga och skriftliga moment i proven. Prövningsförrättaren sätter betyg efter avslutad prövning.

Prövningen kostar 500 kr, och ska betalas innan prövningen genomförs.

Prövningar planeras individuellt och diskuteras med studie- och yrkesvägledare.

Hitta hit

Vuxenutbildningen tar just nu inte emot besök vid Forshaga Lärcenter utifrån myndighetsrekommendationer. Kontakta studie- och yrkesvägledare via telefon eller e-post för rådgivning och mötesbokning på distans.

Studie- och yrkesvägledare

Britt Carlsson
E-post: britt.carlsson@forshaga.se
Telefon: 054 - 17 20 49

Nås säkrast på telefon mellan klockan 07:30-08:00

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-08-25 av

Sidan uppdaterad:

2020-08-25