Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Vägledning, validering och prövning

Vi erbjuder vägledning inför val av studier. Du får hjälp med studieplanering och studieekonomi. Du kan även ansöka om att validera eventuella tidigare kunskaper eller pröva dina kunskaper i en kurs.

Studie- och yrkesvägledning

Studievägledaren ger vägledning i frågor som handlar om studier och yrkesval, behörighetsbestämmelser och antagningsmöjligheter till högre studier (även under pågående studier). Du kan även få hjälp att göra en individuell studieplan och få information om din studieekonomi.

Validering

Som vuxenstuderande har du möjlighet att validera eventuella tidigare kunskaper du har inom delar som ingår i kursen. Validering innebär att du genom olika typer av tester uppvisar att du redan uppfyller vissa av kunskapskraven, vilket leder till en anpassning av kursen så att du bara arbetar mot de kunskapskrav inom vilka du inte har uppvisat lägst betyget E.

Du kontaktar studie- och yrkesvägledare för att diskutera validering.

Prövning

En prövning innebär att du läser in en kurs på egen hand och gör prov vid ett eller flera tillfällen. Det kan ingå både muntliga och skriftliga moment i proven. Prövningsförrättaren sätter betyg efter avslutad prövning.

Prövningen kostar 500 kr, och ska betalas innan prövningen genomförs.

Prövningar planeras individuellt och diskuteras med studie- och yrkesvägledare.

Hitta hit

Vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare sitter i Lärcenter på plan 1. Leta efter skylten "Vägledningscentrum". Behöver du tid för längre samtal rekommenderar vi att du ringer och bokar i förväg.

Studie- och yrkesvägledare

Britt Carlsson
Besökstid: Måndag - fredag 7:30-16:00
E-post: britt.carlsson@forshaga.se
Telefon: 054 - 17 20 49

Nås säkrast på telefon mellan klockan 07:30 - 08:00.

Du kan även kontakta vår studie- och yrkesvägledare via formuläret längre ner.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-12-16 av

Sidan uppdaterad:

2019-12-16