Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-10-19
Fortsatta problem med trygghetslarmen
De störningar på trygghetslarm som vi haft under förra veckan har fortsatt. Problemet ligger i en fördröjning av larmen. Leverantören arbetar för att lösa problemet. Vid akuta fall kontakta SOS Alarm på 112.
Läs mer om Fortsatta problem med trygghetslarmen

CSN och studentekonomi

När du studerar på en grundskole, gymnasieutbildning eller vid yrkeshögskola finns olika typer av studiestöd beroende på vad du studerar och hur gammal du är.

Information om studiestöd

Hemsidan för centrala studiestödsnämnden (CSN)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan ge dig mer information om hur din ekonomi kan fungera under din studietid.

Du kan inte få studiemedel från CSN för studier vid sfi.

Meddela Försäkringskassan om du blir sjuk

Om du är sjuk och inte kan studera kan du ändå få behålla ditt studiemedel eller sitt studiestartsstöd.

Det är viktigt att du anmäler egen sjukdom, vård av barn eller av närstående. Mer information hittar du på CSN och Försäkringskassans hemsidor genom att klicka på länkarna nedan.

När kommer pengarna?

Datum för dina utbetalningar beror på vad du läser för utbildning. Läs information från CSN härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Innan din första utbetalning måste du lämna studieförsäkran till CSN och registrera dig på kursen eller utbildningen du är antagen till. Dessutom måste skolan rapportera till CSN att du har börjat studera, och det kan göras tidigast den dag du börjar studera. Du behöver även anmäla vilket konto pengarna ska betalas ut till.

Studentrabatter

Om du kan få studiestöd för dina studier kan du också få studentrabatter.

Klicka på denna länk till CSN för att läsa om studentrabatter och hur du kan ansöka.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Rabatt på kaffe och te vid Forshaga Lärcenter

Du som studerar i Forshaga kan gå till cafeterian inne på torget i Forshaga Lärcenter och få ett "kaffekort" om du säger att du studerar vid vuxenutbildningen eller yrkeshögskolan.

Med kaffekortet kostar en kopp kaffe eller te 5 kr. Ordinarie pris är 10 kr.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-09-08 av