Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Vi håller Forshaga rent

Kommunen deltar varje år i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Alla kan vara med och plocka skräp: privatpersoner, föreningar, arbetsplatser, förskolor och skolor.

Vi håller rent

Under Håll Sverige Rents städkampanj städas hela Sverige från söder till norr. Vi vill vara med för att göra vår närmiljö litet finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Personal och elever i kommunens skolor och förskolor plockar skräp men alla kan vara med.

Under veckorna 18-19 plockar vi skräp i Forshaga. Har du inte möjlighet delta under skräpplockardagarna kan du bidra genom att när som helst plocka upp ett skräp och lägga i en papperskorg.

Hjälps vi åt tillsammans skulle det till slut inte finnas något skräp som förstör miljön, varken i skogen eller i samhället.

Anmälan

Från 6 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent
Anmäl dig på www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alla anmälda deltagare kan (beroende på när de anmäler sig) kostnadsfritt få Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar och mindre soppåsar. I Forshaga distribuerar vi materialet vecka 17/18 till anmälda skolor/förskolor/företag.

Efter att du plockat skräp lämnar du sopsäckarna på angiven plats där kommunens personal hämtar upp dem.

Kontakt

Hanna Risberg, telefon 054-17 20 00 (växel)

"Skräpplan"

Kommunstyrelsen har antagit en plan för att hålla kommunen fri från skräp och klotter. Planen innehåller bland annat praktiska riktlinjer om hur vi ska städa de centrala tätorterna.

Kommunen arbetar också via skola och förskola för att långsiktigt öka kunskapen bland barn och unga om vikten att värna om sin miljö. Förskole- och skolbarn är varje år med och städar kommunen under skräpplockardagarna.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-04-02

Sidan uppdaterad:

2019-04-02

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00