Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Mat på äldreboenden

Måltiderna vid kommunens äldreboenden fördelas på tre huvudmål och flera mellanmål.

Näringsrik mat

När man blir äldre eller sjuk kan det blir problem både att laga mat och att få tillräckligt med näring. Även ett funktionshinder kan göra det svårare att laga mat eller ta bort förmågan att äta själv. Därför är det viktigt att maten är näringsriktig och att den fördelas på många måltider.

Livsmedelsverket har utfärdat råd om bra mat inom äldreomsorgenlänk till annan webbplats. Råden handlar om äldre som får stöd med mat och måltider genom kommunen, antingen på äldreboende eller i det egna hemmet.

Kommunen följer Livsmedelsverkets och Socialstyrelsens råd om måltider och hur måltiderna fördelas över dagen. Detta innebär följande:

- Den dagliga födan ska fördelas på tre huvudmål samt två-tre mellanmål
- Tiden mellan måltiderna bör inte vara längre än tre timmar
- Nattfastan ska inte vara längre än högst elva timmar

Måltidspolicy

Kommunfullmäktige antog den 8 november 2016 en måltidspolicyPDF för att kvalitetssäkra kommunens hela måltidsverksamhet. Varje enhet inom måltidsverksamheten ansvarar för att policyn följs.

Meny

Boende får ett häfte med meny två-tre gånger om året. En rätt finns angiven i meny men det finns alltid två rätter att välja mellan. Den ena rätten bestämmer kockarna någon vecka i förväg.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-07-10 av

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00