Till starsidan
Close
Till starsidan

Hjälpmeny

Till starsidan

Hjälpmeny

Frånvaro, ledighet och sjukanmälan

För att få en god kunskapsutveckling för alla elever är närvaron viktig. Delar av skolarbetet bygger på allas närvaro för att kunna gå vidare till nästa del.

Ledighet för elev

Ledighet för enskilda angelägenheter kan beviljas högst tio dagar per läsår. Rektor kan bevilja ledighet mer än tio dagar, men bara om det finns synnerliga skäl för ledigheten.

Under perioderna för nationella prov beviljas inga ledigheter.

Ansök om ledighet görs i via pappersblankett som du bland våra e-tjänster: Ledighetsansökan e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sjukfrånvaro

Anmälan om frånvaro på grund av sjukdom. Det finns tre sätt att frånvaroanmäla: Telefon, Webb och Mobilapp

För skolor som ej ännu har Skola24 går det bra att ringa till skolan. Telefonnummer hittar du längre ned på sidan.

Telefon

Du kan ringa in ditt barns frånvaroanmälan via telefon. Frånvaroanmälan kan bara göras för en (1) hel dag i taget.

Telefonnummer: 0515-436 09

Det är en automatisk telefontjänst där du möts av ett välkomstmeddelande ”Frånvaroanmälan för Forshaga kommun”. Frånvaroanmälan kan bara göras för en hel dag i taget. När du ringer ska du ha barnets 10-siffriga personnummer i beredskap. Observera att frånvaroanmälan måste ske före 08.00 för att den ska gälla dagens datum.

Webben (forshaga.skola24.se)

Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in.Efter inloggning i programmet kommer du till startsidan. Här finns länkar till de funktioner som finns tillgängliga för dig som förälder. Mer info hittar du bland dokumenten här på sidan.

MobilApp

Logga in i mobilappen genom att välja domän (Forshaga). Inloggningsuppgifterna är samma som till kontot i Skola24. Inloggningsuppgifterna förblir lagrade i telefonen till dess att användaren själv väljer att logga ut. I appen kan vårdnadshavare sjukanmäla (anmäla frånvaro) Mer info hittar du bland dokumenten här på sidan.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-05-09

Forshaga kommun

Box 93

667 22 Forshaga

Telefon: 054-17 20 00