Till startsidan
Till startsidan

God man, förvaltare, förmyndare

Forshaga kommun har tillsammans med kommunerna Grums, Hagfors, Kil och Munkfors valt att ha en gemensam överförmyndarnämnd istället för en överförmyndare.

Överförmyndare eller överförmyndarnämnd?

I alla kommuner ska det finnas en överförmyndare eller en överförmyndarnämnd. Den ska kontrollera att förmyndare, förvaltare och gode män sköter sina uppdrag på rätt sätt.

I den gemensamma nämnden Överförmyndarnämnd i samverkan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ingår Forshaga, Grums, Hagfors, Kil och Munkfors kommun. Nämnden består av en ledamot och en ersättare från var och en av de samverkande kommunerna. De är politiskt valda och nämnden sammanträder 10 gånger om året i Forshaga. Ledamöter, ersättare och kontaktuppgifter hittar du under länken "Vilka sitter i överförmyndarnämnden".

Verksamhetens syfte

Verksamheten ger bland annat stöd till sjuka, äldre, psykiskt eller fysiskt funktionsnedsatta i form av god man eller förvaltare. Förmyndare, förvaltare eller god man är en ställföreträdare för någon som inte själv kan sköta sina egna intressen.

Verksamheten handlägger även godmanskap för ensamkommande barn.

Överförmyndarkontoret

Överförmyndarkontoret ansvarar för överförmyndarnämndens löpande verksamhet. På överförmyndarkontoret jobbar handläggare och förvaltningschef med tillsynen av gode män, förvaltare och förmyndare.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta överförmyndarkontoret. Hit vänder du dig också om du är intresserad av godmans- eller förvaltaruppdrag. Se Överförmyndarkontoret, öppettider och kontakt i kolumnen till vänster.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av