Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari
Foto: hjärta ritat på immig glasruta


Nyheter

  • Ny tillfällig pandemilag Tillfällig pandemilag för covid-19 Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Den innebär bland annat att butiker, gym med flera ska beräkna antalet besökare så att varje person får tio kvadratmeter.
  • Skolstart vårterminen 2021 Tisdag 12 januari startar vårterminen 2021 för grundskolan i Forshaga kommun, med närstudier på plats i skolan för samtliga elever.
  • Räddningstjänst släcker brand i Skivedsskolans slöjdsal Brand i skolbyggnad, Skivedsskolan En brand utbröt under måndagseftermiddagen i slöjdgården på Skivedsskolan. Branden släcktes av räddningstjänsten och ingen person kom till skada.
  • vaccin mot covid-19 Vaccination mot covid-19 Region Värmland ansvarar för vaccinationen mot covid-19 i Värmlands län. Forshaga kommun hjälper till med vaccinering av den första prioriterade gruppen, som delvis finns inom den kommunala omsorgen.