Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-04-03
-Vattenläcka Deje -Klarälvsbanan avstängd mellan Kvarntorp och Deje
Läs mer om -Vattenläcka Deje -Klarälvsbanan avstängd mellan Kvarntorp och Deje

Städning av gator och trottoarer

Året runt städar vi de centrala delarna av tätorterna. Vi sopar, tömmer papperskorgar och plockar skräp. Första veckan i mars började vi sopa upp vinterns sand.

Sopning

När vi sopar upp vinterns sand börjar vi med gångbanor och centrala delar av tätorterna. Sopningen startar när det är snö-och isfritt. Ojämna år börjar vi sopa i Forshaga och jämna i Deje/Olsäter.

Tidplan sopning 2020

Tidplanen är preliminär. Det är svårt att beräkna hur lång tid sopningen tar innan allt är klart. Faktorer som påverkar är väder och mängden sand. Regnar det för mycket kan vi inte sopa eftersom vi då inte får med all sand.  

Vecka 10-11. Forshaga genomfarter, större gång- och cykelvägar, vissa backar, parakeringar, södra delen av Klarälvsbanan. Klart.

Vecka 12. Klarälvsbanan norrut från Forshaga. Deje gång- och cykelvägar, genomfarter, vissa backar. Klart.

Vecka 13-15. Deje med turordning centrum (klart), Västra Dejefors (klart), Östra Dejefors/Vargån (klart), Tjusbol (klart), Risätter (klart), Norra Mon (klart), Tjärnheden (klart). Olsäter och Östra Deje

Vecka 16-19. Forshaga med turordning Grossbol, Stackbråtarna/Framgården, Visterud, centrum, Åsmyren, Skivsta, Dyvelsten, Skivudden/Skivetorp, Lundahöjd/Lundagård, Åsen, Moängen, Nyback, Bengtsbol/Enåsen

Sopmaskiner

Kommunen har en stor sopmaskin, en frontsopare samt två mindre sopmaskiner. De mindre sopmaskinerna använder vi till exempel på skolgårdar, runt affärer och på mindre torg. Den stora maskinen och frontsoparen använder vi för att sopa och städa de flesta gångbanor och gator.

Alla maskiner använder vatten för att minska dammet och utöver det använder vi även extra vatten. Det går inte att ta bort allt damm. Om det är mycket sand dammar det i samband med sopningen trots vattning.  

Vad händer med sanden?

Den sand vi sopar upp kan vi använda till annat. Vi återanvänder det mesta bland annat till fyllning i samband med olika projekt.

Klarälvsbanan

Klarälvsbanan sopar vi i samband med övriga gång- och cykelvägar. Under sommaren sopar vi Klarälvsbanan flera gånger.

Felanmälan

Hör gärna av dig till oss om du till exempel ser glaskross på en gångbana så att vi kan sopa upp det innan någon skadar sig.

Länk till felanmälan. 

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-04-01 av

Sidan uppdaterad:

2020-04-01