Till starsidan
Till starsidan
2022-06-13
Del av Klarälvsbanan avstängd 15/6-28/6
Under perioden 15/6-28/6 asfalterar vi Klarälvsbanan mellan Edebyvägen och simhallen i Deje. Under arbetet är sträckan avstängd. Omledning sker via Edebyvägen. Skyltar är uppsatta. 
Läs mer om Del av Klarälvsbanan avstängd 15/6-28/6

Energi- och klimatrådgivning

En opartisk och kostnadsfri energi- och klimatrådgivning för alla som bor och verkar i kommunerna Forshaga, Hagfors, Kil, Munkfors, Sunne och Torsby.

Vi hjälper dig med:

 • Dina frågor om energi och klimat
 • Tips och råd om hur du kan sänka dina energikostnader och minska din klimatpåverkan
 • Information om regelverk och vilka stöd och bidrag som finns att söka

Kontakt

Telefontid måndagar, tisdagar och torsdagar klockan 09.30 - 15.30.
Under perioden 7 juli - 8 augusti har rådgivningen semesterstängt.
Telefon: 073-910 05 99
E-post: energiradgivning@forshaga.se

Aktuellt


Energispartips i semestertider

Under perioden 7 juli - 8 augusti har energi- och klimatrådgivningen stängt för semester. Vi passar på att tipsa om några enkla energibesparande knep för sommarens sköna dagar.

 • Vädra snabbt med tvärdrag
  Fem minuters ordentlig vädring fräschar upp luften inomhus och sparar energi jämfört med om du ständigt låter fönstren stå på glänt. Se till att vädra under sen kväll eller tidig morgon då luften är svalare. Glöm inte stänga av elementet under tiden! Om du har fönstret på glänt kyls termostaten och då går elementet på högvarv för att kompensera detta.
 • Solavskärma
  Se till att stänga ute värmen med solskydd som markiser eller solskyddsfilm på fönsterrutorna för att stänga ute värmen så slipper du kyla med dyr AC. Att plantera högre buskar eller träd kan också vara ett bra sätt att ordna med solavskärmning på lite längre sikt.
 • Lufttorka istället för torktumla
  Lufttorka tvätten istället för att använda torkskåp eller torktumlare. En torktumlare använder två till fyra gånger mer energi för att torka tvätten jämfört med att tvätta den.


Jämför produkter och gör ett medvetet val

LABEL 2020 är ett stöd för konsumenter som ska köpa produkter och ger information gratis, oberoende och utan reklam. Verktyget gör det möjligt att jämföra produkter som kylskåp, frysar, tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner, TV-apparater och elektroniska bildskärmar.

Läs mer och jämför produkter med produktkalkylen LABEL 2020.


Trygg energiförsörjning

Det moderna samhället är starkt beroende av en fungerande energiförsörjning. Störningar och avbrott i försörjningen av el, drivmedel, gas eller värme/kyla kan leda till allvarliga konsekvenser för såväl den enskilde som för viktiga funktioner i samhället.

Läs mer om trygg energiförsörjning på Energimyndighetens webbplats.Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av