Till startsidan
Till startsidan

Nu inviger vi Skogsbacken

Varmt välkommen till invigningen av Forshaga kommuns nybyggda funktionsstödsboende Skogsbacken. Vi bjuder på invigningsfika och du får möjlighet att titta på lokalerna, ställa frågor om verksamheten och träffa personalen.

Skogsbacken är Forshaga kommuns nybyggda funktionsstödsboende. Sedan första spadtaget togs för lite mer än ett år sedan har ett modernt boende växt fram på området Grossbol. Nu ska Skogsbacken starta upp sin verksamhet och de första gästerna flyttar in i sina lägenheter i slutet av mars. För merparten av de boende och personalen blir flytten inte särskilt lång. De gamla lokalerna ligger i samma område. Till Skogsbacken har verksamheten haft möjlighet att ta emot fler. Därför har också ny personal rekryterats.

- Skogsbacken blir en skapande verksamhet där ledorden är empati, trygghet och struktur, säger Maria Hallén och Lotta Hjelm, enhetschefer på Skogsbacken. Vi har en engagerad och professionell personal med stora hjärtan som genererar trygghet för de som bor där, kan det bli bättre än så?

Flexibla boenden anpassade efter målgruppen

Skogsbacken rymmer både lägenheter och verksamhetslokaler inom fyra huskroppar. Boendet har utformats med elva platser avsedda för personer som har en funktionsnedsättning och behov av stöd i vardagen. Varje aspekt av byggnaden har anpassats efter deras behov – utformning, materialval, färger och ljus. Varje lägenhet består av ett vardagsrum, sovrum, badrum, kök samt en egen uteplats.

- Få saker betyder så mycket för människor som det egna hemmet säger Patricia Henriksson, förvaltningschef för vård och omsorg i Forshaga kommun. I Skogsbacken kan vi nu erbjuda trygga, hemtrevliga, flexibla och ändamålsenliga boenden som är helt anpassade efter målgruppen.

Byggt i egen regi

Första spadtaget togs i december 2022. Sedan dess har det varit full aktivitet på tomten. Grossbol är ett naturskönt område med parker och grönområden men ändå bara ett stenkast från Forshaga centrum. Byggherre för projektet är det kommunala bostadsbolaget Forshagabostäder, FABO.

– Vi är stolta över att få vara delaktiga i det här samhällsviktiga projektet, säger Forshagabostäders VD Örjan Nässlander. Skogsbacken möter upp behovet av anpassade bostäder och jag hoppas och tror att de som flyttar in ska trivas i sina nya lägenheter.

Invigning

Varmt välkommen till invigningen av Skogsbacken på Grossbolsgatan 19, Forshaga. Den 21 mars har vi öppet hus 13-17 för att titta på lokalerna, fika och prata med personal, kommunens representanter, FABO och byggföretaget. Själva invigningen sker klockan 13.30 med invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Per Lawén och ordförande i vård- och omsorgsnämnden Maria Norell.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Blomsterbukett på ett bord.

Sidan uppdaterad:

2024-04-17