Till startsidan
Till startsidan

Välkommen på invigning av Bibblan på rull

Den 2 februari klockan 13 är det dags för invigning av Forshaga kommuns nya bokbil. En mobil mötesplats för bokälskare.

Med stöd från Kulturrådet har Forshaga bibliotek köpt in en bokbil som kommer att dyka upp på flera platser i Forshaga kommun under våren.

– Ett mobilt bibliotek så klart, säger Josefin Berger, Kulturchef i Forshaga kommun men fortsätter: en mötesplats, en utomhusbio, en skaparverkstad – bokbilen har potential att bli det som invånarna önskar!

Genom en enkät kan du berätta var du vill att bokbilen stannar och vilken service du vill att den ska erbjuda. Du hittar enkäten via den här länken.

Bokbilen – ett rullande konstverk med egen jingel

En sagoskog, älvens flödande vatten och läsande djur gestaltas i det konstverk som utgör utsidan på bokbilen. Det är arvikabördiga konstnären Hilma Franzon som står bakom verket och hon kommer att närvara på invigningen och berätta mer om tankarna bakom konstverket.

– På invigningen kommer vi också att spela upp bokbilens jingel som är skapad av elever på Kulturskolans kurs i digital musikproduktion, berättar Josefin Berger.

Invigning

Alla är varm välkomna att delta när bokbilen invigs den 2 februari kl. 13.00 utanför huvudbiblioteket i Forshaga Lärcenter. Kommunalrådet Per Lawén och kulturchef Josefin Berger invigningstalar. Alla nyfikna bjuds på något varmt att dricka och är välkomna att kika in i bokbilen.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan publicerad:

Bokbuss med konstverk i lila och gröna toner

Sidan uppdaterad:

2024-04-17