Till starsidan
Till starsidan

Släkt- och hembygdsforskning

För dig som är intresserad av släkt- och hembygdsforskning kan du bland annat vända dig till hembygdsföreningarna i kommunen, biblioteket eller Arkivcentrum i Karlstad.

Hembygdsföreningar

I Forshaga kommun finns tre hembygdsföreningar; Forshaga hembygdsförening, Nedre Ulleruds hembygdsförening och Övre Ullreuds hembygdsförening.

Läs mer om hembygdsföreningarna och hitta kontaktuppgifter

Släkt- och hembygdsforskning på biblioteken

I Värmlandshyllorna på Forshaga och Deje bibliotek hittar du lokalhistorisk litteratur, framförallt om det som idag är Forshaga kommun men även om övriga Värmland. Samarbetet Bibliotek Värmland gör det även lätt att beställa hit böcker från andra värmländska biblioteks lokalsamlingar. 

På Forshaga bibliotek finns en särskild dator för släktforskning. Där har du tillgång till flera släktforskningsdatabaser och register med material från hela Sverige.

Arkivcentrum Värmland

På Arkivcentrum Värmland kan du söka svar på frågor om det värmländska samhällslivet från medeltid till nutid. Här finns uppgifter från samhällets samtliga sektorer. Här finns arkiven från föreningslivet, näringslivet samt från de statliga och kommunala förvaltningarna.

Arkivcentrum Värmland är ett samarbete mellan Värmlandsarkiv, Karlstad kommunarkiv, Föreningsarkivet i Värmland, Värmlands Företagshistoria och Regionarkivet i Värmlands län. De har också ett nära samarbete med Värmlands släktforskarförening.

 

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av