Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-10-19
Forsatta problem med trygghetslarmen
De störningar på trygghetslarm som vi haft under förra veckan har fortsatt. Problemet ligger i en fördröjning av larmen. Leverantören arbetar för att lösa problemet. Vid akuta fall kontakta SOS Alarm på 112.
Läs mer om Forsatta problem med trygghetslarmen

Släkt- och hembygdsforskning

För dig som är intresserad av släkt- och hembygdsforskning finns olika vägar att gå. Biblioteket erbjuder resurser för släktforskning, du kan söka material i kommunarkivet eller på Arkivcentrum i Karlstad. I Forshaga kommun finns även tre hembygdsföreningar.

Hembygdsföreningar

I Forshaga kommun finn tre hembygdsföreningar; Forshaga hembygdsförening, Nedre Ulleruds hembygdsförening och Övre Ullreuds hembygdsförening.

Läs mer om hembygdsföreningarna och hitta kontaktuppgifter

 

Släkt- och hembygdsforskning på biblioteken

I Värmlandshyllorna på Forshaga och Deje bibliotek hittar du lokalhistorisk litteratur, framförallt om det som idag är Forshaga kommun men även om övriga Värmland. Samarbetet Bibliotek Värmland gör det även lätt att beställa hit böcker från andra värmländska biblioteks lokalsamlingar. 

På Forshaga bibliotek finns en särskild dator för släktforskning. Där har du tillgång till flera släktforskningsdatabaser och register med material från hela Sverige.

Länk till datorbokningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-09-25 av