Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Läsa och låna

På biblioteken kan du utan kostnad låna till exempel böcker, ljudböcker, tidskrifter, filmer och tv-spel. Via vår webb (bibliotekvarmland.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) kan du bland annat låna e-böcker, e-ljudböcker och söka i databaser. Att skaffa lånekort är gratis och våra lånekort gäller på alla kommunbibliotek i Värmland.

Bibliotek Värmland

Forshaga bibliotek samarbetar med biblioteken i övriga Värmland. Våra lånekort gäller på alla kommunbibliotek i Värmland och du kan låna och lämna böcker på vilket av biblioteken du vill. På vår gemensamma webb kan du läsa mer om bibliotekets tjänster, söka bland våra medier och i databaser, få tips på böcker och evenemang och mycket mer.
Till bibliotekvarmland.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Sök i katalogen

Kommunbiblioteken i Värmland har en gemensam webbplats där du kan söka i bibliotekens samlade utbud. Om boken du önskar inte finns i Forshaga kan du reservera den och välja att du vill hämta den på Forshaga eller Deje bibliotek. Boken skickas då från ett annat bibliotek.
Till bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Skaffa lånekort

Du kan ansöka om lånekort direkt på webben och hämta ut ditt lånekort på biblioteket. Barn under 18 år behöver målsmans underskrift och ansöker på särskild blankett.
Till lånekortsansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lånetid

Böcker och ljudböcker: 4 veckor, 2 veckor vid kö
Tidskrifter: 2 veckor
Tv-spel: 2 veckor
Filmer: 3 dagar

Avgifter för försenade, borttappade eller trasiga medialänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Omlån/böcker hemmalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 


E-böcker och e-ljudböcker

Via vår webb kan du låna e-böcker och e-ljudböcker. Välkommen till biblioteket om du vill veta mer om hur det fungerar.
Till e-böckernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  


Talböcker

Alla som har svårigheter att läsa tryckt text har möjlighet att låna talböcker. Talböcker kan lånas på cd-skiva på biblioteket. Det behövs en spelare som kan läsa mp3-format eller ett läsprogram till dator för att kunna lyssna på skivorna.

Alla talbokslåntagare kan även få tillgång till att själva ladda ner talböcker till sin dator eller lyssna/ladda ner i appen Legimus i telefon eller surfplatta. Vi på biblioteket hjälper dig att skaffa inloggning till Legimus för egen nedladdning. Du registrerar dig på biblioteket och får inloggningsuppgifter hemskickade via e-post.Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av