Till startsidan
Till startsidan

Läsa och låna

På biblioteken kan du utan kostnad låna till exempel böcker, ljudböcker, tidskrifter, filmer tv-spel och brädspel. Via vår webb, bibliotekvarmland.se, kan du bland annat låna e-böcker, e-ljudböcker, e-tidningar och strömmande film. Att skaffa lånekort är gratis och våra lånekort gäller på alla kommunbibliotek i Värmland.

Bibliotek Värmland

Forshaga bibliotek samarbetar med biblioteken i övriga Värmland. Våra bibliotekskort gäller på alla kommunbibliotek i Värmland och du kan låna och lämna böcker på vilket av biblioteken du vill. På vår gemensamma webb kan du läsa mer om bibliotekets tjänster, söka bland våra medier, få tips på böcker och evenemang och mycket mer.
Till bibliotekvarmland.se

Sök i katalogen

Kommunbiblioteken i Värmland har en gemensam webbplats där du kan söka i bibliotekens samlade utbud. Om boken du önskar inte finns i på biblioteken i vår kommun kan du reservera den och välja att du vill hämta den på Forshaga eller Deje bibliotek. Boken skickas då från ett annat bibliotek.
Till bibliotekskatalogen

Skaffa bibliotekskonto

Du kan registrera dig för bibliotekskonto direkt på webben. Du får sedan komma till biblioteket och ta med din fotolegitimation för att avsluta registreringen och aktivera kontot för lån. Barn under 18 år behöver vårdnadshavares underskrift på särskild blankett.
Registrera dig för bibliotekskonto

Lånetid

Böcker och ljudböcker: 4 veckor, 2 veckor vid kö
Tidskrifter: 2 veckor
Tv-spel: 2 veckor
Filmer: 5 dagar

Avgifter för försenade, borttappade eller trasiga media

Omlån/böcker hemma 

E-biblioteket

Via vår webb kan du låna låna olika e-medier som e-böcker, ljudböcker, tidningar och film. Välkommen till biblioteket om du vill veta mer om hur det fungerar.
Till e-biblioteket  

Talböcker

Alla som har svårigheter att läsa tryckt text har möjlighet att låna talböcker. Talböcker kan lånas på cd-skiva på biblioteket. Det behövs en spelare som kan läsa mp3-format eller ett läsprogram till dator för att kunna lyssna på skivorna. Biblioteket har några talboksspelare för utlåning.

Alla talbokslåntagare kan även få tillgång till att själva ladda ner talböcker till sin dator eller lyssna/ladda ner i appen Legimus i telefon eller surfplatta. Vi på biblioteket hjälper dig att skaffa inloggning till Legimus för egen nedladdning. Du registrerar dig på biblioteket och får inloggningsuppgifter via e-post.

Talboken kommer (TBK) är en tjänst där kommunbibliotek förmedlar talböcker via internet till sina låntagare. Tjänsten innebär att vi som bibliotek lägger talböcker i låntagarens digitala bokhylla och att låntagaren därefter får böckerna direkt till sin spelare. En förutsättning för att kunna använda Talboken kommer är att du som låntagare prenumererar på en dagstidning som taltidning och därmed har tillgång till en taltidningsspelare.


Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av