Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Service och tjänster

Utöver utlåning av böcker erbjuder biblioteken många andra tjänster. Du hittar mer information under Att använda biblioteketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på bibliotekets webbplats bibliotekvarmland.se.

Datorer och trådlöst nät

På båda biblioteken finns datorer att låna och trådlöst nät om du vill koppla upp egen dator/platta/telefon. Dator kan bokas i förväg eller direkt på plats. Inloggning till datorbokningen får du på biblioteket.

Till datorbokningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Släktforskning

På Forshaga bibliotek finns en särskild dator för släktforskning. Där har du tillgång databaser och andra resurser. 

Personuppgifter

För att du ska få en egen inloggning till datorerna registrerar vi ditt namn och ditt personnummer i bokningssystemets kundregister. Registreringen sker på din egen begäran och uppgifterna lämnas av dig.

Du ska ha ett lånekort på biblioteket för att få en egen datorinloggning. Om vi behöver kontakta dig om något som rör dina datorbokningar hämtar vi ditt telefonnummer och/eller din adress ur bibliotekets låntagardatabas.

Vi använder inte uppgifterna i datorbokningssystemets kundregister till något annat än att administration vid datorbokningar. Ditt personnummer används som inloggning. Vissa datorer har åldersgränser och ditt födelsedatum används för att hantera vilka datorer du har tillåtelse att logga in på.

Läs mer om hur Forshaga kommun hanterar personuppgifter


Kopiera, skanna och skriva ut

På våra bibliotek kan du mot en avgift kopiera, skanna och skriva ut dokument från våra datorer.


Boken kommer

Den som inte kan ta sig till biblioteket på grund av kort- eller långvarig sjukdom, hög ålder eller nedsatt funktionsförmåga kan få böckerna hem till dörren. Bokpaketen plockas ihop efter dina önskemål.

Kontakta Susanne Pettersson, telefon 054-17 22 21 för mer information om Boken kommer.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2020-11-25