Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan

Information till ungdomar

Du som söker feriearbete ska vara folkbokförd i Forshaga kommun, vara född år 2005, alltså fylla 16 år under året. Du kan bara göra en ansökan. Valet av perioder, geografiskt område samt uppgifter om vad du vill arbeta med är endast önskemål och kan bara tillgodoses i mån av plats. Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter, men skriv gärna i ditt cv/personliga brev vad du är bra på.

Ansökan och ditt varbikonto

För att vi ska hantera din ansökan och erbjuda dig en feriepraktik, har du som söker ansvar att göra en komplett ansökan. Du har också ansvar för att söka information om vad det innebär att ha feriepraktik.

Kommunikation kommer i första hand att ske via mail, ditt Varbikonto och via sms.

När du söker feriepraktik skapar du samtidigt ett Varbikonto.

Du kan logga in på ditt Varbikonto här: https://profile.varbi.com

Ditt användarnamn är din e-postadress.

Om du behöver ett nytt lösenord kan du hämta det här:
https://login.varbi.com/se/coremodule/changepassword

Om du vill tacka nej

Vi kommer att meddela samtliga som blir tilldelade en plats, detta kommer att meddelas via mail och SMS. Vill du tacka nej till erbjudandet så gör det så fort som möjligt, så att någon annan kan få platsen. På ditt Varbikonto kan du logga in och direkt tacka nej till din plats och du kommer då inte att erbjudas någon annan placering.

Blanketter vi skickar till dig

Du kommer att få en tidrapport. Detta papper ska du ta med dig till din feriepraktik första dagen och ge till din handledare.

Du har även möjlighet att fylla i ett intyg från skatteverket. Om du får en ersättning på mindre än 20 135 kronor under hela 2021 ska du fylla i ett intyg från skatteverket som du lämnar in tillsammans med tidrapporten efter att du gjort klart din feriepraktik. Att fylla i blanketten innebär att Forshaga kommun inte kommer att dra någon skatt på den ersättning du får på din feriepraktik.

Ersättningen på rätt konto

Forshaga kommun betalar ut ersättning via Swedbank. Du behöver anmäla ditt konto till Swedbank. Detta behöver du göra oavsett om Swedbank är din nuvarande bank. Om du vill ha ersättningen insatta på ditt konto är det viktigt att du har meddelat dina kontouppgifter till Swedbank i god tid innan ersättningen betalas ut. Gör du inte det kommer ett utbetalningskort skickas hem till dig. Du som inte har fyllt 18 år kan göra din kontoanmälan, tillsammans med en förälder/vårdnadshavare, på något av Swedbanks kontor.

Tidrapport

Du kommer att få en tidrapport hemskickad. Ta med den och lämna till din handledare första dagen.

Det är handledaren som fyller i dina timmar, så det är viktigt att du meddelar varje dag när du kommer och när du går från din feriepraktik. Den sista dagen på din feriepraktik ska du och din handledare skriva på tidrapporten, se till att alla timmar och dagar stämmer.

Handledaren ansvarar för att tidrapporten skickas till personalkontoret.

Ersättningen betalas normalt ut den 27:e, månaden efter att du gjort din sista praktikdag. Det är viktigt att din tidrapport skickas in så snart du slutat din feriepraktik – utan tidrapport kan du inte få någon ersättning utbetalad.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2021-03-29