Till startsidan
Till startsidan

Information till ungdomar

Du som söker feriepraktik ska vara folkbokförd i Forshaga kommun, vara född år 2008, alltså fylla 16 år under året. Du kan bara göra en ansökan. Valet av perioder, geografiskt område samt uppgifter om var du vill göra din feriepraktik är endast önskemål och kan bara tillgodoses i mån av plats. Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter, men skriv gärna i ditt cv/personliga brev vad du är bra på.

Ansökan och ditt varbikonto

Anmälan för att söka feriepraktik 2024 är öppen mellan 2 april till och med 1 maj.

För att vi ska hantera din ansökan och erbjuda dig en feriepraktik, har du som söker ansvar att göra en komplett ansökan. Du har också ansvar för att söka information om vad det innebär att ha en feriepraktik.

Kommunikation kommer i första hand att ske via epost, ditt Varbikonto och via sms.

När du söker feriepraktik skapar du samtidigt ett Varbikonto.

Du kan logga in på ditt Varbikonto här: https://profile.varbi.com

Ditt användarnamn är din e-postadress. OBS! Använd inte din epost-adress till din skola då den kommer att upphöra i samband med att du slutar skolan.

Om du behöver ett nytt lösenord kan du hämta det här:
https://login.varbi.com/se/coremodule/changepassword

Om du vill tacka nej

Vi kommer att meddela samtliga som blir tilldelade en plats, detta kommer att meddelas via epost och SMS. Vill du tacka nej till erbjudandet så gör det så fort som möjligt, så att någon annan kan få feriepraktikplatsen. På ditt Varbikonto kan du logga in och direkt tacka nej till din plats och du kommer då inte att erbjudas någon annan placering.

Blanketter vi skickar till dig

 

Tidrapport

Du kommer att få en tidrapport hemskickad. Ta med den och lämna till din handledare första dagen.

Det är handledaren som fyller i dina timmar, så det är viktigt att du meddelar varje dag när du kommer och när du går från din feriepraktik. Den sista dagen på din feriepraktik ska du och din handledare skriva på tidrapporten, se till att alla timmar och dagar stämmer.

Handledaren ansvarar för att tidrapporten skickas till personalkontoret.

För att se vilket datum din lön betalas ut, se utbetalningsdatum på din tidrapport. Det är viktigt att din tidrapport skickas in så snart du slutat din feriepraktik – utan tidrapport kan du inte få någon lön utbetald.

Du har även möjlighet att fylla i ett intyg från skatteverket. Om du får en ersättning på mindre än
24 238 kronor under hela 2024 ska du fylla i ett intyg från skatteverket som du lämnar in tillsammans med tidrapporten efter att din ferieperiod är färdig. Att fylla i blanketten innebär att Forshaga kommun inte kommer att dra någon skatt på det du tjänar på din feriepraktik.

Du behöver fylla i en blankett för att anmäla ditt konto till Swedbank. Om du vill ha pengarna insatta på ditt konto är det viktigt att du har meddelat dina kontouppgifter till Swedbank i god tid innan lönen betalas ut. Gör du inte det kommer ett utbetalningskort skickas hem till dig. För att anmäla dina kontouppgifter behöver du fylla i blanketten och lämna in den på Swedbanks kontor tillsammans med giltlig id-handling. Saknar du giltlig id-handling behöver du ta med dig en vårdnadshavare till banken som kan intyga vem du är. Du behöver anmäla ditt konto till Swedbank oavsett vilken bank du har.

 

 

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad:  av