Till startsidan
Till startsidan

Klarälvsbadet - motionera, lek och relaxa

Klarälvsbadet har något för alla - stora som små. Hos oss kan du motionera, leka och relaxa. Vi erbjuder både organiserade aktiviteter som babysim, rehabträning och motionssim men också tider för egen träning, relax och lek.

Omklädningsrum för alla

Klarälvsbadet har flera omklädningsrum. Dels finns traditionella omklädningsrum för kvinnor och män. Det finns också omklädningsrum med bås där du kan byta om enskilt. Dessutom finns ett omklädningsrum för dig som har behov att byta om tillsammans med en assistent. I det sistnämnda omklädningsrummet finns brits, lyft och stol. I alla omklädningsrum finns toaletter anpassade för rullstol.

Stora bassängen

Stora bassängen har generösa ytor och högt till tak. Den stora bassängen är en 25-meters bassäng med sex banor som är 2,5 meter breda och djupet på grundaste delen är 1,20 meter. Perfekt för dig som vill träna eller motionssimma. Vid bassängen djupaste del, 3,84 meters, finns en enmeterssvikt samt ett tre meter högt hopptorn. Vattentemperaturen är 27-28 grader. Vid bassängens badtrapp finns även en hiss som hjälpmedel för att ta sig ner i vattnet.

Multibassängen

I den lite mindre multibassängen är vattentemperatur lite varmare, runt 32-34 grader. Bassängens botten går att höja och sänka för att anpassa vattendjupet efter olika aktiviteter. Den kan användas för till exempel babysim, vattengympa, rehabbad och lek. När det är allmänhetens bad har multibassängen 90cm djup. Rummet med multibassängen har lägre takhöjd än det stora rummet för att skapa en mysigare atmosfär. Här finns också en projektor som kan visa film. Vid bassängens badtrapp finns en hiss som hjälpmedel för att ta sig ner i vattnet.

Lekrummet

Här välkomnar vi de mindre barnen till en fantasifull vattenvärld. Lekrummet har en grund bassäng för plasklek och spännande små rutschkanor. Utformningen har tagit inspiration från vår plats - den innehåller bland annat en älv, lax, gamla fabriken och en Lustenbåt. Här finns figurer som sprutar vatten, ljus i olika färger och vattendjupet är grunt. Här kan barnen leka och få vattenvana i en trygg miljö. Plask- och lekrummet vänder sig till de allra yngsta besökarna upp till 6 år. Barnen ska alltid ha sällskap av en badande vuxen.

Bubbelpool utomhus

Kryp ner i vår utomhusubbelpool och njut av den vackra naturen vid Klarälvsbadet, året om. Bubbelpoolen har plats för cirka 8 personer och vattentemperaturen ligger kring 38 grader. Bubbelpoolen är placerad ovan mark och inramad av glaspartier. Som hjälpmedel finns en mobil lyft som kan nyttjas vid bubbelpoolen.

Bastu

Få saker är så avkopplande för kropp och knopp som en stund i bastun. Bastun är öppen för alla, med stora glasfönster ut mot bassängen. Det är en torrbastu men med hjälp av en sprinkler över aggregatet finns även möjlighet att skapa ånga.

Upplevelsedusch

Kliv in i ett vattenfall eller ett tropiskt regn, förflytta dig till djupaste djungeln eller få rysningar av en kall dimma som omsluter dig. Utanför bastun hittar du en upplevelsedusch med ljus, ljud och vatten som skiftar karaktär.

Vi välkomnar föreningslivet

Det lokala föreningslivet är en självklar målgrupp i vår anläggning. Föreningslivet har möjlighet att använda Klarälvsbadet för såväl simträning, tävlingar och kansli.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av