Till startsidan
Till startsidan

Klarälvsbadet - vattenaktiviteter

Hos oss kan du delta i olika vattenaktiviteter för alla åldrar. Babysim, simskola och vattengymnastik.

Under vecka 26–27 kommer Klarälvsbadet att arrangera avgiftsfri simskola för barn födda 2018 och tidigare.
Simskolan kommer hålla till vid Skivtjärn i Deje och varje lektion är 30 minuter.

Anmälan

Simskolan är fullbokad och det finns inga platser kvar
/Julia och Emmy

Simskola vänder sig till barn som ännu inte kan simma 25 meter. Barn och simlärare tränar tillsammans i multibassängen med hjälp av lek och övningar, till att lära sig simma. Vuxna får vara med och titta vid första tillfället. Under tiden det är simskola är vi tacksamma om ni finns i närheten och möjligheten finns att sitta i vårat cafée.

Start vecka 37

Torsdag 14.30-15.10 Ålder - barn som är födda år 2018 eller tidigare.

Pris

750kr för 10 tillfällen.
Anmälan sker endast på telefon: 0552-44670.


Fredag: Klockan 13.30-14.45
Söndag: Klockan 10-11.45 (23 juni och 30 juni- stängt)

Aktuell information

Högtider och röda dagar stängt om inte annat anges här! Öppettiderna kan ändras.
Klarälvsbadet har sommarstängt vecka 27-32

Babysim är en populär familjeaktivitet där barn 0-2 år badar tillsammans med sin förälder under ledning av en utbildad instruktör. Ett försiktigt och naturligt tillvägagångssätt ger barnet trygghet, säkerhet och glädje i vattnet från en tidig ålder. Barn som fått tidig vattenvana har lättare att lära sig simma, när de blir äldre. Dessutom är babysim ett underbart sätt för föräldrar och barn att umgås.

Babyn ska vara minst 12 veckor gammal, väga minst 4 kg och naveln ska vara läkt. Syskon är välkomna att bada samtidigt som det är babysim i multibassängen eller i leklandet. Stora bassängen är ej öppen under tiden det är babysim. Tänk på att inte bada längre än 10-15 minuter i början på grund av nedkylning och mycket intryck. När barnet är ett år, begränsa badtiden till max 30 minuter.

Bada gärna hemma innan du besöker oss. Öva också på att hälla vatten över barnets huvud. Tänk på att bassängerna har en temperatur på 32 grader och även detta kan vara bra att testa hemma. Du väljer själv, när det passar dig och ditt barn att besöka oss under denna tid. Om du besöker oss i slutet av babysimtiden så tänk på att vi behöver förberedelse med att plocka ihop leksaker och hinna ändra golvet innan vi öppnar upp för allmänheten. När klockan är kvart i, så stänger babysimmet. Insläppet stänger 15 minuter innan babysim tiden är slut.

Hos oss köper du ett babysimkort, 6 månaderskort eller årskort.

Babybadbyxa Vi rekomenderar att använda en babybadbyxa som går att spänna åt i midjan och runt benen. Babybadbyxor finns att köpa i Klarälvsbadet. Ålder från 3 månader-2 år

Pris

6 månader: 2800 kronor
Årskort: 4500 kronor
(Första gången betalar du en avgift på 250 kronor, en test omgång. Vill du fortsätta så betalar du resterande pris upp till ett kort).

Vattengymnastik är en härlig aktivitet och det är skönt att röra på sig. Det är skonsamt för kroppen som knoppen. Inga förkunskaper krävs. Det finns två olika träningspass att välja på, Aqua på djupt vatten (stora bassängen) eller Aqua på grunt vatten (multi bassängen). Instruktören instruerar i takt till musik och passet pågår i 45 minuter med stretch.

Aqua på grunt vatten

Ett träningspass som är på grunt vatten med fokus på övningar som är skonsamt för leder, knän och axlar. Vi använder oss av hantlar och frisbee. Passar alla och du jobbar alltid efter din förmåga.

Startar till hösten

Måndag 18.30-19.15

Aqua på djupt vatten

Ett träningspass som är på djupt vatten med fokus på uthållighet och styrka. Man använder sig av ett flytbälte som hjälper dig att hålla dig flytande. Vi använder oss av hantlar och frisbee. Passar alla men främst de som vill ta i ordentligt!

Startar till hösten

Måndag 18.45-19-30

Pris

800 kronor för 10 tillfällen eller drop in 85 kronor. Anmälan sker på plats vid betalning.

För dig som är pensionär finns möjligheten att träna vattengymnastik, under tiden det är pensionärs bad. Det är härligt att röra på sig och skonsamt för kroppen. Instruktören instruerar i takt till musik och passet pågår i 30 min med stretch i multibassängen. Vi använder oss av pads och frispee. Finns två tider att välja på.

Ny omgång startar vecka 13

Onsdag 13.15-13.45 eller 13.45-14.15

Pris

Badavgift + 400kr 10 tillfällen (drop-in endast i mån av plats 110kr). Anmälan sker på plats vid betalning.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av