Till startsidan
Till startsidan

Klarälvsbadet - vattenaktiviteter

Hos oss kan du delta i olika vattenaktiviteter för alla åldrar. Babysim, simskola och vattengymnastik för pensionärer startar vecka 3, vattenträningen startar vecka 4.

Babysim är en härlig familjeaktivitet där barn och föräldrar tillsammans badar och får en mysig stund i bassängen. Målet är att skapa vattenvana och känna sig trygg i vatten. Det finns alltid en instruktör i vattnet när det är babysim. Barnet ska vara minst 2 månader gammal, väga minst 5 kg och naveln ska vara läkt. Syskon är välkomna att bada samtidigt som det är babysim i multibassängen eller i leklandet. Stora bassängen är ej öppen under tiden det är babysim.

Bada gärna hemma i 32 gradigt vatten, innan du besöker oss. Multibassängen och leklandet har en temperatur på 32 grader. Du väljer själv, när det passar dig och ditt barn att besöka oss under denna tid. Tänk på att vara klar till kvart i, då vi på Klarälvsbadet behöver förberedelse med att plocka ihop leksaker och hinna ändra golvet innan vi öppnar upp för allmänheten. När klockan är kvart i, så stänger babysimmet.

Babybadbyxa Vi rekomenderar att använda en babybadbyxa som går att spänna åt i midjan och runt benen. Babybadbyxor finns att köpa i Klarälvsbadet. Ålder från 2 månader-2 år 

Aktuell information

Högtider och röda dagar stängt om inte annat anges här! Öppettiderna kan ändras.

Start vecka 3

Fredag klockan 13.30-14.45

Söndag klockan 10-11.45
Badet har sommarstängt vecka 27-32

Pris

6 månader: 2800 kronor
Årskort: 4500 kronor
(Första gången betalar du en avgift på 250 kronor, en test omgång. Vill man fortsätta så betalar du resterande pris upp till ett kort).

Vattengymnastik är en härlig aktivitet och det är skönt att röra på sig. Det är skonsamt för kroppen som knoppen. Inga förkunskaper krävs. Det finns två olika träningspass att välja på, Aqua på djupt vatten (stora bassängen) eller Aqua på grunt vatten (multi bassängen). Instruktören instruerar i takt till musik och passet pågår i 45 minuter med stretch.

Aqua på grunt vatten

Ett träningspass som är på grunt vatten med fokus på övningar som är skonsamt för leder, knän och axlar. Vi använder oss av hantlar och frisbee. Passar alla och du jobbar alltid efter din förmåga.

Vecka 4-13

Måndag 18.30-19.15

Aqua på djupt vatten

Ett träningspass som är på djupt vatten med fokus på uthållighet och styrka. Man använder sig av ett flytbälte som hjälper dig att hålla dig flytande. Vi använder oss av hantlar och frisbee. Passar alla men främst de som vill ta i ordentligt!

Vecka 4-13

Måndag 18.45-19-30

Pris

800 kronor för 10 tillfällen eller drop in 85 kronor. Anmälan sker på plats vid betalning.

För dig som är pensionär finns möjligheten att träna vattengymnastik, under tiden det är pensionärs bad. Det är härligt att röra på sig och skonsamt för kroppen. Instruktören instruerar i takt till musik och passet pågår i 30 min med stretch i multibassängen. Vi använder oss av pads och frispee.

Vecka 3-12

Onsdag 13.15-13.45

Pris

Badavgift + 400kr 10 tillfällen (drop-in endast i mån av plats 110kr). Anmälan sker på plats vid betalning.

Simskola vänder sig till barn som ännu inte kan simma 25 meter. Barn och simlärare tränar tillsammans i multibassängen med hjälp av lek och övningar, till att lära sig simma. Vuxna får vara med och titta vid första tillfället. Under tiden det är simskola är vi tacksamma om ni finns i närheten och möjligheten finns att sitta i vårat cafée.

Start vecka 3

Torsdag 14.30-15.10 Ålder - barn som är födda år 2018 eller tidigare.
Ej simskola vecka 9 (sportlov)

Pris 750kr 10 tillfällen

Anmälan sker endast på telefon: 0552-44670.


Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av