Till startsidan
Till startsidan

Klarälvsbadet - tillgänglighet

Klarälvsbadet är tillgänglighetsanpassat för att alla, oavsett funktionsnedsättning, ska känna sig välkomna och på ett tryggt sätt kunna nyttja anläggningen.

Hiss

När du kommer in på entréplan finns en hiss för att ta sig ner till källarplan och upp till receptionen på plan 1. Hissen har automatiska dörröppnare.

Receptionsdisk

När du kommer in i receptionen finns en lägre del av disken där du som sitter i rullstol kan prata med personalen, köpa entrébiljett eller beställa något gott från cafét. Lokalen har automatiska dörröppnare.

Omklädningsrum

Har du behov av hjälp när du byter om och duschar finns ett anpassat omklädningsrum med brits, lyft och stol samt omklädningsbås för assistenten.

RWC

I samtliga omklädningsrum finns toaletter anpassade för rullstol.

Vattenhiss och mobil lyft

I både den stora bassängen och i multibassängen finns hissar för att ta sig i och ur vattnet. Det finns också en mobil lyft som kan flyttas och användas till exempel för att ta sig i och ur bubbelpoolen.

Anpassningsbar multibassäng

Bassängens botten går att höja och sänka för att anpassa vattendjupet efter olika aktiviteter. Vattentemperaturen är också lite varmare, runt 32-34 grader. När det är allmänhetens bad har multibassängen 90cm djup.

Kontrastmarkeringar

Med hjälp av kontrastmarkering har vi gjort det tydligt till exempel var det finns glaspartier och var poolernas kant finns.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av