Till startsidan
Till startsidan

Frågor och svar om valet

Här finner du vanliga frågor och svar som gäller röstning i Forshaga kommun.

Jag vill förtidsrösta men har tappat bort mitt röstkort, hur gör jag?

Kommunkontoret har möjlighet att skriva ut dubblettröstkort som kan hämtas på kommunkontoret eller skickas per post. Kontakta valkansliet eller ring kommunens växel.

Jag har blivit magsjuk, kan en anhörig rösta åt mig?

Ja, en anhörig kan agera bud. Läs mer om budröstning på valmyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Jag kommer vara bortrest på valdagen, hur gör jag för att rösta?

Du kan förtidsrösta från den 22 maj till och med valdagen den 9 juni. Du kan antingen förtidsrösta eller rösta i en röstmottagningslokal på valdagen. Här hittar du alla röstmottagningsställen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Jag jobbar i en annan kommun, kan jag rösta där?

Ja, du kan förtidsrösta i en förtidsröstnings- eller röstmottagninglokal var som helst i hela landet. Varje kommun har minst en förtidsröstningslokal öppen varje dag fram till valdagen och på valdagen mellan kl. 8-21. Glöm inte röstkort!

Kan jag rösta i en annan lokal än den som står på mitt röstkort?

Om du röstar innan eller på valdagen kan du rösta i vilken förtidsröstningslokal eller röstmottagningsställe som helst i hela landet. Läs mer om var du kan rösta i Forshaga kommun på valdagen.

Vad är skillnaden mellan en vallokal och ett röstmottagningsställe eller förtidsröstningslokal?

Begreppet vallokal skiljer sig från förtidsröstningslokal eller röstmottagningsställe. För att få rösta i en vallokal ska lokalen stå på ditt röstkort. I en förtidsröstningslokal eller ett röstmottagningsställe kan du rösta oavsett vilken lokal som står på ditt röstkort.

Kan jag rösta på Olsätersskolan?

Ja, valnämnden har beslutat att erbjuda röstmottagning på Olsätersskolan mellan kl. 10-16 på valdagen. Tag med röstkort och legitimation.

Mitt parti vill lägga ut sina valsedlar i vallokalerna, hur gör vi?

Vissa partier får sina valsedlar utlagda i samtliga vallokaler. De partier som har rätt till utläggning finns på valmyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Övriga partier kan få sina valsedlar utlagda genom att lämna valsedlarna till en röstmottagare i respektive val- och röstmottagningslokal. Röstmottagarna placerar sedan ut valsedlarna i valsedelställen. Partiet ansvarar för att tillräckligt med valsedlar finns.

   

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av