Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-10-19
Fortsatta problem med trygghetslarmen
De störningar på trygghetslarm som vi haft under förra veckan har fortsatt. Problemet ligger i en fördröjning av larmen. Leverantören arbetar för att lösa problemet. Vid akuta fall kontakta SOS Alarm på 112.
Läs mer om Fortsatta problem med trygghetslarmen

Nätverk och vänorter

En del av det internationella utbytet sker genom vänorterna. Forshaga har två vänorter: Råde i Norge och Klütz i Tyskland.

Råde

Med den norska vänorten Råde finns ett etablerat samarbete sedan 1999. Vänorterna träffas bland annat genom ungdomsutbyten. Man deltar i varandras UKM-festivaler (Ung-kultur-möts). Utbyte har också skett mellan kommunledningarna och mellan föreningar i kommunerna.

Klützer Winkel

De tyska kommunerna Klützer Winkel är kommunens vänort sedan 2007. Det är ett samarbete mellan mycket små kommuner med kommunen Klütz, som huvudort, där ligger t ex den gemensamma förvaltningen.

Schwedennetzwerk

Nätverket Schwedennetzwerk består av ett antal kommuner i norra Tyskland som har vänorter i Sverige. Där ingår Forshaga och Klütz samt Hammarö, Säffle, Kil, Åmål, Laxå och Svenljunga och deras respektive vänorter i Tyskland.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2020-06-04 av

Sidan uppdaterad:

2020-06-04