Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-06-07
Bevattningsförbud gäller fortsatt
Uppdaterad 12 juli. Från och med den 7 juni är det inte tillåtet att vattna med slang eller att fylla sin pool. Förbrukningen är fortfarande hög och bevattningsförbudet gäller fortsatt.
Läs mer om Bevattningsförbud gäller fortsatt

Enskilda vägar

I kommunen finns ett stort antal enskilda grusvägar. Kommunen sköter enskilda grusvägar som får driftbidrag från staten. Vi hyvlar, dikar, grusar, plogar och sandar.

Kommunen sköter enskilda vägar

Kommunen sköter cirka tio mil enskilda vägar. Arbetet innebär bland annat att hyvla, grusa, dika och ploga vägarna.

Så här plogar och sandar vi

Gräns efter snöfall för att ploga är sex-åtta centimeter snö. När vi avgör om och när det är behov att ploga tittar vi på vilken typ av snö det är och hur vädret ser ut de närmaste dagarna. Vi prioriterar de vägar som skolskjutsarna kör.

Hur lång tid det tar beror på mängden snö och vilken typ av snö det är. Blötsnö tar längre tid att ploga än kall och torr snö. Om det behövs river vi is och snödikar.

Den sand vi använder för merparten av de enskilda vägarna innehåller salt. Det beror på att det går åt så stor mängd sand till grusvägarna att vi inte har möjlighet att förvara sanden frostfritt.

Beredskap under vintern

Under perioden från november till mars är vi hela tiden uppdaterade på väderläget. Vi följer utveckling av vädret noga och vet därför när det kan bli sämre. Då är vår egen personal liksom de entreprenörer vi har avtal med förberedda och kan snabbt rycka ut när den arbetsledande personalen ringer.

Vinterdagbok

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2021-02-02