Till startsidan
Till startsidan

Nätverk och samverkan

Forshaga kommun medverkar i olika nätverk som ger kunskap, erfarenhet och inspiration som vi kan dra nytta av i vårt arbete med miljö-, klimat- och hållbarhetsfrågor.

Klimatkommunerna

Klimatkommunerna är en förening för kommuner och regioner som aktivt arbetar med lokalt klimatarbete. Forshaga kommun är medlem sedan 2019 med ett 40-tal andra kommuner som ligger i framkant i miljö- och klimatområdet. Nätverket ger oss enorm kunskap, erfarenhetsutbyte och goda exempel som vi sedan kan använda i våra verksamheter.

Läs mer på Klimatkommunernas webbplats

Se presentationsfilm om Forshaga kommuns väg till klimatneutralitet (YouTube)

Glokala Sverige

Glokala Sverige är ett kommunikation- och utbildningsprojekt med syfte att stärka kunskap och engagemang för Agenda 2030 i kommuner och regioner. Som medlem i Glokala Sverige får Forshaga kommun exempelvis en egen utbildningsinsats för politiker och tjänstemän, vara med i nätverk och regionala träffar och kommunikationsmaterial om Agenda 2030.

Läs mer om Glokala Sverige på svenska FN-förbundets webbplats

Nätverket Hållbar Agenda

Hållbar Agenda är ett nätverk i Forshaga och Munkfors kommuner där företag, föreningar, myndigheter och universitet samarbetar för att nå klimatneutralitet och för att tillsammans stärka det lokala näringslivets konkurrenskraft.

Läs mer om vårt arbete med nätverket Hållbar Agenda

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av