Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-07-10
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.
Förbrukningen av dricksvattnet är fortfarande på relativt hög nivå men eftersom den är stabil väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med fredag 10 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med stor försiktighet även i fortsättningen. Märker vi att förbrukningen återigen ökar för mycket kan vi bli tvungna att återinföra förbudet.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen.

Engagera dig för integration

På denna sida beskriver vi några sätt som du kan engagera dig för att hjälpa nyanlända i Forshaga.

Anmäl ditt intresse att bli familjehem

Att vara familjehem är att ta hand om ett barn som av olika skäl inte kan bo hos sina föräldrar, såsom de ensamkommande barnen. Du får handledning och stöd av kommunen.
Läs mer om familjehem och hur du anmäler ditt intresse

 

Bli god man eller särskilt förordnad vårdnadshavare

Alla ensamkommande flyktingbarn behöver en god man, och när barnen beviljats uppehållstillstånd i Sverige ska en särskilt förordnad vårdnadshavare utses.

Läs mer om vad uppdraget som god man innebär och hur du anmäler ditt intresse

Läs mer om vad uppdraget som särskilt förordnad vårdnadshavare innebär och hur du anmäler ditt intresse

 

Frivilliginsatser och skänka pengar, kläder, m.m

Det finns flera hjälporganisationer som ordnar insamlingar till flyktingar och andra behövande. Forshaga kommun samarbetar med Röda korset som tar emot kläder, skor, saker och frivilliginsatser (kontaktfamilj, faddrar, flyktingguider, etc). Vill du skänka pengar, kläder, saker eller ge av din tid så hittar du information om hur du kan hjälpa till på deras webbsidor.

Röda korset Forshaga
UNHCR, FN:s flyktingorgan
ActionAid
Läkare utan gränser
Radiohjälpen
Rädda barnen
SOS Barnbyar
Svenska kyrkan

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-09-24 av

Sidan uppdaterad:

2019-09-24