Till startsidan
Till startsidan

Fiske och jakt

I kommunen finns stora möjligheter till ett varierat sportfiske med många fiskevatten att välja på. I Forshagaforsen finns ett av Nordens bästa vatten för laxfiske.

Fiskevatten

Du kan flug- eller spinnfiska lax och öring i Klarälven, trollingfiska gös i Västra Örten och öring i Visten eller varför inte meta ruda i Sörtjärn?

Fint put-and-take-vatten finns vid Butorp ädelfiske. Vintertid finns på ismete efter gädda i Lusten eller gös i Emsen.

Forshagaforsens camping och sportfiskecenter

I Forshaga finns Forshagaforsens camping och sportfiskecenter, där du kan få mer information om fiskekort, fiskevatten, fångstrapporter med mera. Läs mer om Forshagaforsens camping och sportfiskecenter på deras webbplats.

Sportfiskecentret ligger på västra sidan av Klarälven vid Forshagaforsens laxfiske och är knutpunkt för laxfisket i Forshagaforsen. Läs mer om fisket i Forshagaforsen och Sportfiskarna i Forshaga på deras webbplats. 

Jakt

Av kommunens skogsmark är cirka 453 hektar utarrenderad som jaktmark. För närvarande finns inga lediga jaktarrenden i Forshaga kommun. För mer information om jakt, riktlinjer för jakt och arrenderande av jaktmarker kontakta kommunens växel på telefonnummer 054-17 20 00.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av