Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-07-29
Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen
Förbrukningen av dricksvattnet är nu stabil och därför väljer vi att släppa på bevattningsförbudet från och med torsdag 29 juli. Vi uppmanar alla att använda vattnet med försiktighet även i fortsättningen.
Läs mer om Från och med idag häver vi bevattningsförbudet. Vi uppmanar dig samtidigt att vattna med försiktighet även i fortsättningen

Radon

Radon är en luktlös gas som kan finnas i alla hus.

Radon finns i marken och kan komma in genom grunden, men kan också finnas i viss lättbetong som huset kan vara byggt av. Ska du köpa ett hus så ska du se till att en radonmätning är gjord eller se till att en sådan blir gjord. Gränsvärdet är 200 Bq/kubikmeter luft.

Om radonhalten i inomhusluften är hög bör den sänkas. Exakt hur det går till beror bland annat på varifrån radonet kommer och hur huset är byggt.

Du kan läsa mer om riskerna med radon, och om hur mätning och åtgärder går till, på Boverkets hemsida, se länk under rubriken Gå direkt till, här på sidan.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av