Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2020-10-19
Forsatta problem med trygghetslarmen
De störningar på trygghetslarm som vi haft under förra veckan har fortsatt. Problemet ligger i en fördröjning av larmen. Leverantören arbetar för att lösa problemet. Vid akuta fall kontakta SOS Alarm på 112.
Läs mer om Forsatta problem med trygghetslarmen

Ventilation

Ventilationen är viktig i bostäder för att fukt ska ventileras bort och för att temperaturen ska vara lagom.

I de flesta villor finns det s.k. självdragssystem. I dessa finns inga mekaniska fläktar utan luftväxlingen sker genom att varm luft stiger uppåt och ut genom skorstenen. I ett sådant hus är det viktigt att det finns möjlighet för luften att komma in genom otätheter i fönster eller helst genom ventiler, annars sker ingen luftomsättning.

Byter du till nya fönster med ex. 3- eller 4-glas i ett hus med självdrag kan det vara lämpligt att se över ditt ventilationssystem för att undvika fuktskador och mögel pga. dålig ventilation.

Andra hus har fläktstyrd ventilation, det är då viktigt att man håller fläktar, filter och ventiler rena.

Bor du i flerfamiljshus så ska hyresvärden med jämna mellanrum låta göra en OVK (obligatorisk ventilationskontroll) för att vara säker på att ventiler, fläktar och filter fungerar som de ska. Kontrollen ska göras av ackrediterade ventilationskontrollanter.

Fryser du i din hyrda bostad ska du i första hand kontakta din hyresvärd. Får du ingen respons där kan du vända dig till miljö- och byggförvaltningen som du når via växeln 054-17 20 00. De har telefontider vardagar klockan 10-12, utom tisdagar. Du kan också mejla på: mbn@forshaga.se

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: 2019-12-20 av

Sidan uppdaterad:

2019-12-20