Till starsidan
Till starsidan
Till starsidan
2021-01-15
Edebybron avstängd 15-17 januari
Från och med lunchtid fredag 15 januari kommer bron över Klarälven vid Edeby att stängas av. Preliminärt gäller detta till och med söndag 17 januari. Avstängningen är en säkerhetsåtgärd under arbetet med att försöka lösa upp den ispropp som bildats i älven. För att göra detta kommer vi att gräva i isen med hjälp av grävmaskin som står på pontoner. Isproppen är cirka 700 meter lång men inte lika tjock hela sträckan. Arbetet kommer att pågå dygnet runt.  
Läs mer om Edebybron avstängd 15-17 januari

Avgifter för vård och omsorg

Avgiften för vård och omsorg (exklusive hyra och mat) varierar beroende på de tjänster du erhåller från kommunen, men överstiger aldrig 2125 kronor i månaden (kostnader för mat och resor tillkommer utöver maxavgiften).

Avgiftsberäkning för makar

För makar läggs inkomsterna samma och fördelas lika som underlag för avgiftsberäkningen, vilken sedan görs individuellt.

Frånvaroavdrag

Du får avdrag på hemtjänstavgiften när du är inlagd på sjukhus. Om du själv väljer att avstå från enstaka hemtjänstbesök så får du inget avdrag.

Exempel på avgifter för hemtjänst

För enstaka insatser är kostnaden 250 kr per timme. Här är några exempel:

  • Tvätt och klädvård 250 kr / timme
  • Hemhandling 250 kr / timme
  • Dusch och hårvård 250 kr / timme
  • Städning 250 kr / timme

Trygghetslarm

För biståndsbedömt trygghetslarm är avgiften 374 kr / månad inklusive utryckning. Om du redan betalar maxavgift betalar du inte extra för larm.

Hemsjukvårdsavgift

En avgift om 200 kr tas ut för besök/insats av distriktssköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast eller undersköterska samt för förskrivning av läkemedel. Maximal avgift som tas ut är 200 kr / dag.

Matdistribution

Huvudmål: 64 kr / st.
Huvumål med efterrätt: 69 kr / st.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av


Sidan uppdaterad:

2020-08-31


Sangrid Von Zedtwitz-Liebenstein
förvaltningssekreterare
054-17 20 52