Till startsidan
Till startsidan
Stig genom barrskog

SISU-leden

SISU-leden förbinder SISU-gården i Forshaga, Skidstugan i Deje och Frykstastugan i Kil. Längs leden passeras flera lämningar från historien - allt från kolbottnar till torpruiner och gravplatser.

SISU-leden går genom varierande skogsmark på vägar, stigar och ibland korta sträckor obanad terräng. Du kan välja att gå leden från SISU-gården i Forshaga, skidstugan i Deje eller från Frykstahöjden i Kil. Leden har flera namn och kallas ibland även för Forshagaleden eller Dömleleden.

Om leden

SISU-leden är den längsta vandringen i vår kommun. Den går genom varierad natur och passerar historiska platser. Leden har orange märkning på träd och stolpar. Här behöver du rejäla skor för att ta dig fram bäst i den lätt till medelsvåra terrängen.

Beroende på var du väljer att starta din vandring och vilken riktning du väljer kan du gå olika långt. Från Forshaga, SISU-gården till Frykstahöjden i Kil är det cirka 14 kilometer. Går du istället från Forshaga till skidstugan i Deje löper leden cirka 16 kilometer och från Deje vidare till Kil är det cirka 17 kilometer vandring. Rastplatser finns vid de olika startplatserna.

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av

Sidan uppdaterad:

2022-07-19