Till startsidan
Till startsidan

Välkommen till fritidshemmet

Alla 6-12-åringar kan gå på fritidshem, före och efter skoldagen. Det finns också fritidsgårdsverksamhet i kommunen.

Fritids, fritidshem

Fritidshemmet kompletterar skolan tidsmässigt genom att ta emot barn under den del av dagen då de inte vistas i skolan och under loven.

Innehållsmässigt genom att ge barnen delvis andra erfarenheter och kunskaper än de normalt får i skolan. Tillsammans ska skola och fritidshem bidra till barnens allsidiga utveckling och lärande.

I varje skolområde finns fritidshem för inskrivna barn i åldern 6-13 år (till och med vårterminen det året barnet fyller 13 år) Fritidshemmet ligger nära  skolan och  är öppet för barn vars föräldrar förvärvsarbetar eller studerar. Om du deltar i någon åtgärd genom arbetsförmedlingen har du rätt till fritidshem den tid du behöver.Om du är sjukskriven eller har sjukersättning bestäms barnets närvarotid i samråd mellan dig och rektorn på skolan.

När du har semester ska ditt barn ska vara ledigt från fritidshemmet.

Fritids är stängt alla röda dagar samt midsommar- och julafton. För information om stängningsdagar se Lov och ledigheter

Öppettider

Fritidshem erbjuds efter behov helgfri måndag-fredag 06:00-18:00.
Under fem dagar per år har verksamheten tid för gemensam kompetensutveckling. Alternativ verksamhet erbjuds då barnen på något fritidshem i Forshaga kommun. Meddelande av omsorgsbehov dessa dagar skall anmälas en månad innan via mejl till rektor för fritidshemmet. Vid behov av fritidshem på obekväm arbetstid läs mer på denna länk

Schema

Schema för elevens vistelsetider på fritids fylls i via e-tjänst. Förändringar i schemat träder i kraft tidigast 2 veckor efter inlämnat schema. Tänk på att vid tillfälliga ändringar av vistelsetiden räcker det att kontakat personalen på fritidshemmet.

Försäkring

Forshaga kommun har en kollektiv olycksfallsförsäkring.

Läs mer om försäkring

Avgifter och regler

Se reglerna i sin helhet i dokumentet i högerspalten

Fritidsgård

På Hubben vid Kulturhuset i Deje är det fritidsgård vissa kvällar. Kom förbi för att spela pingis, tv-spel, spela kort, pyssla eller bara hänga med oss och dina kompisar. 

 

Dela denna information:

Tipsa en kompis

Sidan uppdaterad: av